use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ořechové sušenky s cukrovou polevou

Tyto sušenky s ořechy a citronovou polevou by na vašem vánočním stole rozhodně neměly chybět. A pokud chcete, můžete Heru bez laktózy vyměnit za klasickou, je to jen na vás.
  • 1 hodiny 10 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 40 porce
recipe image Ořechové sušenky s cukrovou polevou

Ingredience

Na těsto:
  • 250 g Hery bez laktózy
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 120 g směsi ořechů (lískové, vlašské, kešu, mandle)
  • 1 vejce
Na polevu:
  • 1 bílek
  • 150 g cukru moučka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • na posypání: nasekané ořechy, čokoláda, strouhaný kokos

      Postup přípravy
      1. Ořechy pomelte na jemno. Všechny suroviny na těsto smíchejte. Vypracujte těsto, které nebude lepit. Podle potřeby můžete přidat trochu hladké mouky. Těsto nechejte do druhého dne odležet v lednici.
      2. Na druhý den vyválejte na lehce pomoučněném vále. Vykrajujte libovolné tvary, které skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 12 minut, dokud nezačnou tmavnout.
      3. Sušenky nechejte úplně vychladnout, ideálně do druhého dne.
      4. Připravte polevu. Bílek a cukr dejte do mísy kuchyňského robota, se šlehací metlou. Na vysoké otáčky vyšlehejte do tužšího bílého sněhu. Sušenky potírejte sněhem a zdobte oříšky, kokosem nebo čokoládou.
      5. Nechejte úplně zaschnout.