Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníčky bez laktózy

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Perníčky bez laktózy

Ingredience

  • 600 g hladké mouky
  • 250 g cukru moučky nebo třtinového cukru
  • 1 lžička kakaa
  • 4 lžičky rozdrceného hřebíčku
  • trocha skořice
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 3 celá vejce
  • 50 g Hery bez laktózy
  • 4 lžíce rostlinné smetany, nebo mléka bez laktózy
  • 2 lžíce medu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Všechny suché ingredience dohromady dobře promíchat. Heru Bez laktózy rozpsuťte a nechte vychladnout. Med pokud nemáte tekutý, tak také zahřejte a nechte trochu vychladnout.
  2. Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte nelepivé těsto. Těsto nechte odpočinout a hned vyválejte asi 5 mm silnou placku. Vykrajujte tvary, pokládejte je s mezerami na plech vyložený papírem na pečení.
  3. Těsně před pečením pomašlujte vlažnou vodou.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, cca 15 minut. To, že jsou perníčky upečené, poznáte nejlépe tak, že se vám začnou odlepovat od pečicího papíru. Hned po pečení pomašlujte žloutkem rozmíchaným v trošce mléka bez laktózy. Nechte vychladnout na plechu.
  5. Perníčky zdobte až po úplném vychladnutí.