Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníčky

Voňavé medové perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Takto je pečeme my:
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy1 hodiny 10 minut
  • 50 porce
recipe image Perníčky

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 100 g rostlinného tuku Hera
  • 200 g medu
  • 200 g moučkového cukru
  • 650 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • domácí perníkové koření (skořice, citronová kůra, hřebíček, anýz a nové koření)
  • kupované perníkové koření
  • kakao (dle toho, jak chcete mít perníčky tmavé)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Med rozehřejte v kastrůlku a nechejte malinko vychladnout. Promíchejte s Herou, cukrem, vejci, kořením a kakaem. Nakonec přidejte 2 lžičky jedlé sody a smíchejte s 650 g hladké mouky. Těsto zpracujte v robotu a pak dohněťte na vále. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici do druhého dne.
  2. A pak už je to jen a jen na fantazii. Vykrojte tvary a pečte na 160 °C. Hned jak perníčky vyndáte z trouby, potřete je rozšlehaným vajíčkem.