Perníčky
Voňavé medové perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Takto je pečeme my:
Čas přípravy1 hodiny 10 minut
50 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 100 g rostlinného tuku Hera
- 200 g medu
- 200 g moučkového cukru
- 650 g hladké mouky
- 4 vejce
- domácí perníkové koření (skořice, citronová kůra, hřebíček, anýz a nové koření)
- kupované perníkové koření
- kakao (dle toho, jak chcete mít perníčky tmavé)
Postup přípravy
- Med rozehřejte v kastrůlku a nechejte malinko vychladnout. Promíchejte s Herou, cukrem, vejci, kořením a kakaem. Nakonec přidejte 2 lžičky jedlé sody a smíchejte s 650 g hladké mouky. Těsto zpracujte v robotu a pak dohněťte na vále. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici do druhého dne.
- A pak už je to jen a jen na fantazii. Vykrojte tvary a pečte na 160 °C. Hned jak perníčky vyndáte z trouby, potřete je rozšlehaným vajíčkem.
