use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníčky

Voňavé medové perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Takto je pečeme my:
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy1 hodiny 10 minut
  • 50 porce
recipe image Perníčky

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 100 g rostlinného tuku Hera
  • 200 g medu
  • 200 g moučkového cukru
  • 650 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • domácí perníkové koření (skořice, citronová kůra, hřebíček, anýz a nové koření)
  • kupované perníkové koření
  • kakao (dle toho, jak chcete mít perníčky tmavé)
      Postup přípravy
      1. Med rozehřejte v kastrůlku a nechejte malinko vychladnout. Promíchejte s Herou, cukrem, vejci, kořením a kakaem. Nakonec přidejte 2 lžičky jedlé sody a smíchejte s 650 g hladké mouky. Těsto zpracujte v robotu a pak dohněťte na vále. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici do druhého dne.
      2. A pak už je to jen a jen na fantazii. Vykrojte tvary a pečte na 160 °C. Hned jak perníčky vyndáte z trouby, potřete je rozšlehaným vajíčkem.