Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Madlenky

  • Čas pečení30 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Madlenky

Ingredience

  • 90 g cukru krystal
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 90 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 100 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • trochu pomerančové kůry
  • šťáva z 1/2 pomeranče
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Cukr a vejce vyšlehejte do pěny. Přidejte rozehřátou (vychladlou) Heru máslovou a pomerančovou šťávu s kůrou. Dobře promíchejte. Nakonec zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Nechte vychladit v lednici alespoň 1 hodinu. Formu můžete jen vypláchnout vodou. Rozehřejte troubu na 190°C a mezi tím naplňte malou lžičkou těsto tak do 3/4 každou formičku. Pečte na 190°C 5 minut a pak snižte teplotu na 150°C dalších 5 minut do zhnědnutí. Po vychladnutí stačí jen pocukrovat. Jestli to ovšem stihnete.