Univerzální krém z Hery máslové
Potřebujete nazdobit dort, cupcaky nebo třeba muffiny? Pak se vám jistě bude hodit recept na osvědčený krém, který je jemný, krémový a moc dobrý! Navíc vám jeho příprava zabere pouze pár minut času.
Čas přípravy25 minut
1 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí
- 220 g Hery máslové
- mascarpone
- moučkový cukr dle chuti
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup přípravy
- U přípravy tohoto krému je nejdůležitější, aby Hera i mascarpone měli pokojovou teplotu. Jedině tak vám půjde krém krásně vyšlehat a bude mít nadýchanou konzistenci.
- Nejprve Heru máslovou šlehejte 15–20 minut, až bude hezky našlehaná a světlá. Pak k ní začněte po lžících přidávat mascarpone. Vždy počkejte, než se Hera spojí s mascarpone, a až poté přidejte další lžíci. Postupně zašlehejte také moučkový cukr a vanilkový extrakt. Nakonec dejte krém odpočinout do lednice.
Jak na zdobení?
- Předem upečené a vychladlé korpusy si rozřezejte na půl. Na tác si dejte první kus korpusu a naneste na něj krém. Dbejte na to, ať po rozmazání zasahuje krém doopravdy po okraje (může i přes). Tento postup zopakujte s každým korpusem. Na ten úplně poslední dejte větší vrstvu krému a pomalu jej začněte stěrkou roztírat – nejprve po povrchu a poté se vrhněte na okraje. Pokud vám připadá, že máte stěrku moc „suchou“ odebírejte ještě zbylý krém z misky vedle. Dort krásně zahlaďte a máte hotovo.
