use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Univerzální krém z Hery máslové

Potřebujete nazdobit dort, cupcaky nebo třeba muffiny? Pak se vám jistě bude hodit recept na osvědčený krém, který je jemný, krémový a moc dobrý! Navíc vám jeho příprava zabere pouze pár minut času.
  • 25 minut
  • Čas přípravy25 minut
  • 1 porce
recipe image Univerzální krém z Hery máslové

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 220 g Hery máslové
  • mascarpone
  • moučkový cukr dle chuti
  • 1 lžička vanilkového extraktu

      Postup přípravy
      1. U přípravy tohoto krému je nejdůležitější, aby Hera i mascarpone měli pokojovou teplotu. Jedině tak vám půjde krém krásně vyšlehat a bude mít nadýchanou konzistenci.
      2. Nejprve Heru máslovou šlehejte 15–20 minut, až bude hezky našlehaná a světlá. Pak k ní začněte po lžících přidávat mascarpone. Vždy počkejte, než se Hera spojí s mascarpone, a až poté přidejte další lžíci. Postupně zašlehejte také moučkový cukr a vanilkový extrakt. Nakonec dejte krém odpočinout do lednice.
      Jak na zdobení?
      1. Předem upečené a vychladlé korpusy si rozřezejte na půl. Na tác si dejte první kus korpusu a naneste na něj krém. Dbejte na to, ať po rozmazání zasahuje krém doopravdy po okraje (může i přes). Tento postup zopakujte s každým korpusem. Na ten úplně poslední dejte větší vrstvu krému a pomalu jej začněte stěrkou roztírat – nejprve po povrchu a poté se vrhněte na okraje. Pokud vám připadá, že máte stěrku moc „suchou“ odebírejte ještě zbylý krém z misky vedle. Dort krásně zahlaďte a máte hotovo.