Opilá vejce
Čas pečení30 minut
1 porce

Ingredience
- 200 g bílé čokolády
- 50 g tmavé čokolády
- 250 ml mléka
- 60 g kukuřičného škrobu
- 80 g krupicového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 200 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 80 ml vaječného likéru
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Do silikonové formy vlijeme rozpuštěnou čokoládu.
- Po vychlazení pomocí kartáčku nastříkáme tmavou čokoládou skvrnky.
- Mléko přivedeme k varu společně s cukrem a vanilkou, poté přidáme škrob a dobře provaříme. Sundáme z tepla a šleháme do studena.
- Po vychlazení vyšleháme tuk Hera máslová příchuť.
- Hotový krém nastříkáme pomocí sáčku do čokoládové skořepiny.
- Střed skořepiny necháme volný pro náplň - vaječný likér. Nemáme-li formu silikonovou formu, můžeme si pomoci vařečkou nebo naběračkou obalenou folií.