Opilá vejce
Sladká čokoládová vejce s příjemným překvapením v podobě vaječného likéru uvnitř jistě potěší odrostlejší koledníky.
Čas přípravy30 minut
6 porce

Ingredience
Na 6 ks:
- 200 g bílé čokolády
- 50 g tmavé čokolády
Náplň:
- 250 ml mlieka
- 60 g kukuřičného škrobu
- 80 g krupicového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 200 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 80 ml vaječného likéru
Postup přípravy
- Do silikonové formy vlijte rozpuštěnou čokoládu.
- Po vychlazení pomocí kartáčku nastříkejte tmavou čokoládou skvrnky.
- Mléko přiveďte k varu společně s cukrem a vanilkou, poté přidejte škrob a dobře provařte. Sundejte z tepla a šlehejte do studena.
- Po vychlazení vyšlehejte Heru máslová příchuť.
- Hotový krém nastříkejte pomocí sáčku do čokoládové skořepiny.
- Střed skořepiny nechte volný pro náplň – vaječný likér. Nemáme-li formu silikonovou formu, můžeme si pomoci vařečkou nebo naběračkou obalenou folií.
