Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Opilá vejce

  • Čas pečení30 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Opilá vejce

Ingredience

  • 200 g bílé čokolády
  • 50 g tmavé čokolády
  • 250 ml mléka
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 200 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 80 ml vaječného likéru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Do silikonové formy vlijeme rozpuštěnou čokoládu.
  2. Po vychlazení pomocí kartáčku nastříkáme tmavou čokoládou skvrnky.
  3. Mléko přivedeme k varu společně s cukrem a vanilkou, poté přidáme škrob a dobře provaříme. Sundáme z tepla a šleháme do studena.
  4. Po vychlazení vyšleháme tuk Hera máslová příchuť.
  5. Hotový krém nastříkáme pomocí sáčku do čokoládové skořepiny.
  6. Střed skořepiny necháme volný pro náplň - vaječný likér. Nemáme-li formu silikonovou formu, můžeme si pomoci vařečkou nebo naběračkou obalenou folií.