Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ganache – šlehaný krém

Pouze 2 ingredience a neodolatelný výsledek. Ganache neboli ganáž je lesklý, hutný krém lahodné chuti, který povýší všechny vaše cukrářské výtvory na mistrovská díla. Chce to jen trochu pečlivosti.
  • Čas pečení30 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Ganache – šlehaný krém

Ingredience

  • 100 g čokolády (nejméně 70 % kakaa)
  • 200 g smetany ke školehání (30–40 %)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Čokoládu si nalámejte a dejte do skleněné nebo nerezové mísy. V hrnci nechte svařit smetanu. Vařící smetanou zalijte nalámanou čokoládu a metličkou umíchejte do hladkého krému. Krém nechte vychladnout. Pozor. Aby vás neosychl je dobré na něj dát fólii. Po vychladnutí krém vyšlehejte na pěnu. Tento krok nesmíte dělat moc dlouho, jinak vám Ganache zezrníčkovatí. Doporučena doba šlehání je 1–2 minuty.
  2. Vyšlehanou Ganache dejte ještě na chvíli zchladit do lednice. Po vytažení můžete použít čokoládovou Ganache na zdobení dortů, minibábovek, cupcaků nebo ji naservívrovat do skleničky s ovocem.