Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka: Klasika hotová za pár minut

Pomazánka, kterou zná snad každý. Připravte ji na narozeninovou oslavu, firemní večírek nebo jen k rodinné večeři. Je univerzální a chutná všem!
  • Čas pečení30 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Vajíčková pomazánka

Ingredience

  • 8 vajec
  • 6 lžic majonézy
  • 1 lžíce Hery máslové
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • Jarní cibulka
  • Hrst nasekané petržele
  • Sůl
  • Pepř
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Příprava je opravdu snadná. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte, rozkrojte je a oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmačkejte s majonézou a změklou Herou máslovou. Bílky nasekejte najemno a smíchejte je se žloutkovou směsí. Pomazánku osolte, opepřete a přidejte k ní hořčici. Nyní vše promíchejte a na závěr přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a petržel. Pomazánka tak bude nejen lépe chutnat, ale také bude barevnější.