Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slaní šneci

  • Čas pečení30 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Slaní šneci

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 100 g Hery máslové
  • 250 ml mléka
  • 42 g droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vejce
  • lžička soli
  • 300 g strouhaného uzeného sýra
  • 2 žloutky
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 30 g Hery máslové
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • rozmarýn
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. V teplém mléce rozmíchejte droždí, cukr a malé množství mouky a nechte vzejít kvásek. Smíchejte sůl se zbývající moukou, přidejte kvásek a vejce. Nakonec vlijte rozpuštěnou Heru máslovou a vypracujte hladké těsto, které nechte vykynout na teplém místě.
  2. Ve velké míse smíchejte všechny přísady na náplň. Na moukou poprášeném povrchu vyválejte těsto do tvaru obdélníku. Rozložte náplň na těsto a srolujte do válečku. Rozkrájejte váleček na 2 cm široké rolky, které položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě vykynout na teplém místě. Pečete v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 – 35 minut, dozlatova. Před podáváním můžete ozdobit petrželkou.