use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slaní šneci

Slaní sýroví šneci z kynutého těsta rozhodně nemizí šnečí rychlostí.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 1 porce
recipe image Slaní šneci

Ingredience

Na těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 100 g Hery máslové
  • 250 ml mléka
  • 42 g droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vejce
  • lžička soli
Na náplň:
  • 300 g strouhaného uzeného sýra
  • 2 žloutky
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 30 g Hery máslové
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • rozmarýn

      Postup přípravy:
      1. V teplém mléce rozmíchejte droždí, cukr a malé množství mouky a nechte vzejít kvásek. Smíchejte sůl se zbývající moukou, přidejte kvásek a vejce. Nakonec vlijte rozpuštěnou Heru máslovou a vypracujte hladké těsto, které nechte vykynout na teplém místě.
      2. Ve velké míse smíchejte všechny přísady na náplň. Na moukou poprášeném povrchu vyválejte těsto do tvaru obdélníku. Rozložte náplň na těsto a srolujte do válečku. Rozkrájejte váleček na 2 cm široké rolky, které položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě vykynout na teplém místě. Pečete v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 – 35 minut, dozlatova. Před podáváním můžete ozdobit petrželkou.

      https://www.youtube.com/watch?v=8W_jTOOoh9Y