Slaní šneci
Slaní sýroví šneci z kynutého těsta rozhodně nemizí šnečí rychlostí.
Čas přípravy20 minut
1 porce

Ingredience
Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 100 g Hery máslové
- 250 ml mléka
- 42 g droždí
- 2 lžíce cukru
- 1 vejce
- lžička soli
Na náplň:
- 300 g strouhaného uzeného sýra
- 2 žloutky
- 150 g zakysané smetany
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 30 g Hery máslové
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- rozmarýn
Postup přípravy:
- V teplém mléce rozmíchejte droždí, cukr a malé množství mouky a nechte vzejít kvásek. Smíchejte sůl se zbývající moukou, přidejte kvásek a vejce. Nakonec vlijte rozpuštěnou Heru máslovou a vypracujte hladké těsto, které nechte vykynout na teplém místě.
- Ve velké míse smíchejte všechny přísady na náplň. Na moukou poprášeném povrchu vyválejte těsto do tvaru obdélníku. Rozložte náplň na těsto a srolujte do válečku. Rozkrájejte váleček na 2 cm široké rolky, které položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě vykynout na teplém místě. Pečete v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 – 35 minut, dozlatova. Před podáváním můžete ozdobit petrželkou.
