Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Včelí úly s likérovým krémem

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Včelí úly s likérovým krémem

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g Hery máslové
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • kůra z 1 citronu
  • 100 g dětských piškotů
  • 80 g namletých vlašských ořechů
  • 100 g cukru moučka
  • 100 g Hery máslové
  • 1 – 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu
  • moučkový cukr na vysypání formiček
  • 100 g Hery máslové
  • 3 lžíce hustého vaječného likéru
  • moučkový cukr podle chuti
  • semínka z jednoho vanilkového lusku
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Nejprve si upečte podkladová kolečka z klasického lineckého těsta. Z všech vychlazených surovin vypracujte těsto, které nechejte hodinu až dvě odpočívat v lednici, zabalené v potravinářské folii.
  2. Poté těsto vyválejte na pomoučené ploše. Vykrajujte kolečka, hladká nebo ozdobná. Ta vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Bude to trvat 6 – 10 minut. Záleží na troubě i na velikosti koleček, výšce těsta.
  3. Velikost koleček zvolte podle velikosti formičky na úlek. Prodávají se různé druhy. Doporučujeme koupit formičku rozevírací.
  4. Linecká kolečka musí vychladnout a vy si připravte směs na ořechové úly. Piškoty rozmixujte nebo rozdrťte válečkem na těsto. Přidejte namleté ořechy a cukr. Pokud máte výkonný mixér s velkou nádobou, můžete piškoty i ořechy rozmixovat společně a potom jen přidat cukr. Vsypejte kakao, měkkou Heru máslovou a rum. Vypracujte pevnou hmotu, která nebude lepit. V případě potřeby přidejte pár rozdrcených piškotů. Tuto hmotu dejte hodně vychladit do lednice, na hodinu až dvě. Bude se vám potom lépe odlepovat od formičky.
  5. Připravte si také krémovou náplň. Heru máslovou vyšlehejte s vaječným likérem a ochuťte cukrem. Nakonec přidejte semínka vyškrábnutá z jednoho vanilkového lusku. Pořádně rozmíchejte.
  6. Formičky na úly pořádně vysypejte moučkovým cukrem a vložte do nich kousek ořechové hmoty. Důkladně ji utlačte a prstem vytlačte do středu úlu dírku. Do té naplňte likérový krém, přiklopte lineckým kolečkem a opatrně rozevřete formičku.
  7. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Uchovávejte v chladu.