Tučňáci
Toto cukroví budou děti milovat! Vtipní tučňáci s polevou z bílé a tmavé čokolády zaručeně vykouzlí spokojený úsměv.
Čas přípravy1 hodiny
30 porce

Ingredience
Suroviny na těsto:
- 22 dkg rostlinného tuku Hera
- 50 dkg sušenek
- 3 dkg kakaa
- 10 dkg moučkového cukru
- 10–15 dkg broskvového džemu
- kůra z 1 pomeranče
Na dekoraci:
- 20 dkg bílé čokolády + 2 lžíce oleje
- 15 dkg tmavá čokoláda + 1 lžíce oleje
- 3 dkg oranžového marcipánu (na zobáček)
Postup přípravy
- Smíchejte nalámáné sušenky, cukr, kakao, pomerančovou kůru a rozpuštěnou Heru. Přidejte džem a promíchejte. V případě potřeby můžete přidat vodu.
- Těsto uválejte do válce a rozdělte na menší válečky. Vytvořte z válečků kužely a postavte je. Nechte v lednici stuhnout.
- Rozpusťte bílou a tmavou čokoládu, každou samostatně a přidejte olej. Ponořte tučňáky (kužely) nejprve do bílé čokolády po celém povrchu a nechte vychladnout a zatuhnout. Pak ponořte tučnáky do tmavé čokolády, ale jen po stranách a nechte světlé „bříško“.
- Z marcipánu utvořte zobáčky a z tmavé čokolády oči a knoflíčky.
