use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tučňáci

Toto cukroví budou děti milovat! Vtipní tučňáci s polevou z bílé a tmavé čokolády zaručeně vykouzlí spokojený úsměv.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 30 porce
recipe image Tučňáci

Ingredience

Suroviny na těsto:
  • 22 dkg rostlinného tuku Hera
  • 50 dkg sušenek
  • 3 dkg kakaa
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 10–15 dkg broskvového džemu
  • kůra z 1 pomeranče
Na dekoraci:
  • 20 dkg bílé čokolády + 2 lžíce oleje
  • 15 dkg tmavá čokoláda + 1 lžíce oleje
  • 3 dkg oranžového marcipánu (na zobáček)

      Postup přípravy
      1. Smíchejte nalámáné sušenky, cukr, kakao, pomerančovou kůru a rozpuštěnou Heru. Přidejte džem a promíchejte. V případě potřeby můžete přidat vodu.
      2. Těsto uválejte do válce a rozdělte na menší válečky. Vytvořte z válečků kužely a postavte je. Nechte v lednici stuhnout.
      3. Rozpusťte bílou a tmavou čokoládu, každou samostatně a přidejte olej. Ponořte tučňáky (kužely) nejprve do bílé čokolády po celém povrchu a nechte vychladnout a zatuhnout. Pak ponořte tučnáky do tmavé čokolády, ale jen po stranách a nechte světlé „bříško“.
      4. Z marcipánu utvořte zobáčky a z tmavé čokolády oči a knoflíčky.