Tučňáci
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 22 dkg rostlinného tuku Hera
- 50 dkg sušenek
- 3 dkg kakaa
- 10 dkg moučkového cukru
- 10-15 dkg broskvového džemu
- kůra z 1 pomeranče
- 20 dkg bílé čokolády + 2 lžíce oleje
- 15 dkg tmavá čokoláda + 1 lžíce oleje
- 3 dkg oranžového marcipánu (na zobáček)
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Smíchejte nalámáné sušenky, cukr, kakao, pomerančovou kůru a rozpuštěnou Heru. Přidejte džem a promíchejte. V případě potřeby, můžete přidat vodu.
- Těsto uválejte do válce a rozdělte na menší válečky. Vytvořte z válečku kužel a postavte je. Nechte v lednici stuhnout.
- Rozpusťte bílou a tmavou čokoládu, každou samostatně a přidejte olej. Ponořte tučňáky (kužely) nejprve do bílé čokolády po celém povrchu a nechte vychladnout a zatuhnout. Pak ponořte tučnáky do tmavé čokolády, ale jen po stranách a nechte světlé „bříško“.
- Z marcipánu utvořte zobáčky a z tmavé čokolády oči a knoflíčky.