Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tučňáci

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Tučňáci

Ingredience

  • 22 dkg rostlinného tuku Hera
  • 50 dkg sušenek
  • 3 dkg kakaa
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 10-15 dkg broskvového džemu
  • kůra z 1 pomeranče
  • 20 dkg bílé čokolády + 2 lžíce oleje
  • 15 dkg tmavá čokoláda + 1 lžíce oleje
  • 3 dkg oranžového marcipánu (na zobáček)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Smíchejte nalámáné sušenky, cukr, kakao, pomerančovou kůru a rozpuštěnou Heru. Přidejte džem a promíchejte. V případě potřeby, můžete přidat vodu.
  2. Těsto uválejte do válce a rozdělte na menší válečky. Vytvořte z válečku kužel a postavte je. Nechte v lednici stuhnout.
  3. Rozpusťte bílou a tmavou čokoládu, každou samostatně a přidejte olej. Ponořte tučňáky (kužely) nejprve do bílé čokolády po celém povrchu a nechte vychladnout a zatuhnout. Pak ponořte tučnáky do tmavé čokolády, ale jen po stranách a nechte světlé „bříško“.
  4. Z marcipánu utvořte zobáčky a z tmavé čokolády oči a knoflíčky.