Tvarohové řezy s kakaovou drobenkou
Tvaroh a kakao, tuhle kombinaci milujeme od dětství. Vyzkoušejte tento řez ozvláštněný kakaovou drobenkou.
Čas přípravy25 minut
16 porce

Ingredience
Na těsto:
- Includes250 g hladké mouky
- Includes150 g rostlinného tuku Hera
- Includes125 g moučkového cukru
- Includes1 vejce
- Includes20 g kakaa
- Includes1 ČL prášku do pečiva
- Includesšpetka soli
- Includeshladká mouka na posypání válu
- IncludesHera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Na náplň:
- Includes500 g měkkého tvarohu
- Includes60 g krupicového cukru
- Includes1 vejce
- Includes1 vanilkový cukr
- Includes2 PL mandlového nebo vanilkového pudinkového prášku
- Includes1 ČL nastrouhané citronové kůry
Na drobenku:
- Includes150 g hladké mouky
- Includes75 g rostlinného tuku Hera
- Includes75 g krupicového cukru
- Includes1 ČL kakaa
Postup přípravy
- Na vále prosejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidejte Heru nakrájenou na kousky, vejce a špetku soli. Vypracujte hladké těsto a na 30 minut ho uložte do chladničky.
- Pečicí plech vymažte Herou a vysypte moukou. Těsto rozválejte a vložte na plech. Několikrát ho propíchněte vidličkou.
- Na náplň rozmíchejte tvaroh s vejci, krupicovým i vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem a citronovou kůrou do hladkého krému. Krém rovnoměrně rozetřete na těsto.
- Z mouky, cukru, kakaa a Hery nakrájené na kousky připravte drobenku tak, že všechny přísady smícháte a promnete mezi prsty do malých hrudek. Drobenku nasypte rovnoměrně na krém. Vložte plech to předehřáté trouby a pečte při 170 °C cca 25 minut s přihlédnutím k typu trouby.
