Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohová bábovka s citrónem

Klasika českých domácností s tvarohem a vůní citronu. Vyzkoušejte bábovku podle nás, zaručujeme, že zmizí dřív, než návštěva zaklepe na dveře.
  • Čas pečení40 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Tvarohová bábovka s citrónem

Ingredience

  • 160 g Hery máslové
  • 250 g cukru
  • 3–4 vejce
  • 500 g tvarohu
  • špetka soli
  • 200 g dětské krupičky
  • prášek do pečiva
  • kůra a šťáva z půlky citronu
  • Hera máslová a hrubá mouka na vymazání formy
  • 225 g moučkového cukru
  • 4 polévkové lžíce mléka
  • kůra z ½ citronu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Do mísy dejte Heru máslovou, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
  3. Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
  4. Formu na bábovku vymažte Herou máslovou, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu.
  5. Mezitím si připravte polevu. Moučkový cukr s mlékem vymíchejte do polevy. Tou potřete vychladlou bábovku, posypte nastrouhanou kůrou z citronu a dejte chladit do lednice.