Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohová bábovka s citrónem

Klasika českých domácností s tvarohem a vůní citronu. Vyzkoušejte bábovku podle nás, zaručujeme, že zmizí dřív, než návštěva zaklepe na dveře.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Tvarohová bábovka s citrónem

Ingredience

Na těsto:
  • 160 g Hery máslové
  • 250 g cukru
  • 3–4 vejce
  • 500 g tvarohu
  • špetka soli
  • 200 g dětské krupičky
  • prášek do pečiva
  • kůra a šťáva z půlky citronu
  • Hera máslová a hrubá mouka na vymazání forem
Na polevu:
  • 225 g moučkového cukru
  • 4 polévkové lžíce mlieka
  • kůra z ½ citronu

      Postup přípravy
      1. Předehřejte troubu na 170 °C.
      2. Do mísy dejte Heru máslovou, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
      3. Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
      4. Formu na bábovku vymažte Herou máslovou, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu.
      5. Mezitím si připravte polevu. Moučkový cukr s mlékem vymíchejte do polevy. Tou potřete vychladlou bábovku, posypte nastrouhanou kůrou z citronu a dejte chladit do lednice.