use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Tvarohová bábovka s citrónem

Klasika českých domácností s tvarohem a vůní citronu. Vyzkoušejte bábovku podle nás, zaručujeme, že zmizí dřív, než návštěva zaklepe na dveře.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Tvarohová bábovka s citrónem

Ingredience

Na těsto:
  • Includes
    160 g Hery máslové
  • Includes
    250 g cukru
  • Includes
    3–4 vejce
  • Includes
    500 g tvarohu
  • Includes
    špetka soli
  • Includes
    200 g dětské krupičky
  • Includes
    prášek do pečiva
  • Includes
    kůra a šťáva z půlky citronu
  • Includes
    Hera máslová a hrubá mouka na vymazání forem
Na polevu:
  • Includes
    225 g moučkového cukru
  • Includes
    4 polévkové lžíce mlieka
  • Includes
    kůra z ½ citronu
      Postup přípravy
      1. Předehřejte troubu na 170 °C.
      2. Do mísy dejte Heru máslovou, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
      3. Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
      4. Formu na bábovku vymažte Herou máslovou, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu.
      5. Mezitím si připravte polevu. Moučkový cukr s mlékem vymíchejte do polevy. Tou potřete vychladlou bábovku, posypte nastrouhanou kůrou z citronu a dejte chladit do lednice.