use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohová bábovka s citrónem

Klasika českých domácností s tvarohem a vůní citronu. Vyzkoušejte bábovku podle nás, zaručujeme, že zmizí dřív, než návštěva zaklepe na dveře.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Tvarohová bábovka s citrónem

Ingredience

Na těsto:
  • 160 g Hery máslové
  • 250 g cukru
  • 3–4 vejce
  • 500 g tvarohu
  • špetka soli
  • 200 g dětské krupičky
  • prášek do pečiva
  • kůra a šťáva z půlky citronu
  • Hera máslová a hrubá mouka na vymazání forem
Na polevu:
  • 225 g moučkového cukru
  • 4 polévkové lžíce mlieka
  • kůra z ½ citronu

      Postup přípravy
      1. Předehřejte troubu na 170 °C.
      2. Do mísy dejte Heru máslovou, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
      3. Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
      4. Formu na bábovku vymažte Herou máslovou, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu.
      5. Mezitím si připravte polevu. Moučkový cukr s mlékem vymíchejte do polevy. Tou potřete vychladlou bábovku, posypte nastrouhanou kůrou z citronu a dejte chladit do lednice.