Tvarohová bábovka s citrónem
Klasika českých domácností s tvarohem a vůní citronu. Vyzkoušejte bábovku podle nás, zaručujeme, že zmizí dřív, než návštěva zaklepe na dveře.
Čas přípravy20 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 160 g Hery máslové
- 250 g cukru
- 3–4 vejce
- 500 g tvarohu
- špetka soli
- 200 g dětské krupičky
- prášek do pečiva
- kůra a šťáva z půlky citronu
- Hera máslová a hrubá mouka na vymazání forem
Na polevu:
- 225 g moučkového cukru
- 4 polévkové lžíce mlieka
- kůra z ½ citronu
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- Do mísy dejte Heru máslovou, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
- Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
- Formu na bábovku vymažte Herou máslovou, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu.
- Mezitím si připravte polevu. Moučkový cukr s mlékem vymíchejte do polevy. Tou potřete vychladlou bábovku, posypte nastrouhanou kůrou z citronu a dejte chladit do lednice.
