Košíčky s rybízem a broskvemi
Vyletněné košíčky se sezónním ovocem nahoře. A dbejte na to, aby se snědly rychle, ať se ovoce nezkazí.
Čas přípravy40 minut
20 porce

Ingredience
Košíčky:
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 200 g Hery
- 2 žloutky
- nastrouhaná kůra z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
- máslo na vymaštění košíčků
Náplň:
- 100 g Hery
- 100 g moučkového cukru
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 sáček vanilkového cukru
Na ozdobu:
- 2 broskve
- 100 g rybízu
Postup přípravy
- Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, změklou Heru nakrájenou na malé kousky, žloutky a citronovou kůru. Ze všech přísad vypracujeme hladké, pevné těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- Těsto rozkrájíme na kousky a vtlačíme do dobře vymaštěných formiček na košíčky. Korpusy pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Hotové je chvilku necháme vychladnout ve formičkách. Pak je vyklopíme a necháme vystydnout úplně.
- Mezitím připravíme náplň. Heru nakrájíme na kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Pak ji vyšleháme s cukrem do pěny. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a máslovou pěnou.
- Broskve omyjeme a vypeckujeme a dužinu nakrájíme na plátky. Rybíz opláchneme a necháme okapat. Košíčky naplníme krémem, ozdobíme ovocem a uložíme do chladna zatuhnout.
