use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Košíčky s rybízem a broskvemi

Vyletněné košíčky se sezónním ovocem nahoře. A dbejte na to, aby se snědly rychle, ať se ovoce nezkazí.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy40 minut
  • 20 porce
recipe image Košíčky s rybízem a broskvemi

Ingredience

Košíčky:
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g Hery
  • 2 žloutky
  • nastrouhaná kůra z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
  • máslo na vymaštění košíčků
Náplň:
  • 100 g Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 sáček vanilkového cukru
Na ozdobu:
  • 2 broskve
  • 100 g rybízu

      Postup přípravy
      1. Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, změklou Heru nakrájenou na malé kousky, žloutky a citronovou kůru. Ze všech přísad vypracujeme hladké, pevné těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
      2. Těsto rozkrájíme na kousky a vtlačíme do dobře vymaštěných formiček na košíčky. Korpusy pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Hotové je chvilku necháme vychladnout ve formičkách. Pak je vyklopíme a necháme vystydnout úplně.
      3. Mezitím připravíme náplň. Heru nakrájíme na kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Pak ji vyšleháme s cukrem do pěny. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a máslovou pěnou.
      4. Broskve omyjeme a vypeckujeme a dužinu nakrájíme na plátky. Rybíz opláchneme a necháme okapat. Košíčky naplníme krémem, ozdobíme ovocem a uložíme do chladna zatuhnout.