use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Strakatý koláč s třešněmi

Co je na létu nejlepší? Sladké ovoce plné chuti! Upečte strakatý koláč s třešněmi, po kterém se zapráší ještě dříve, než stihne vychladnout. Navíc do pečení můžete zapojit i malé pomocníky a koláč pak bude chutnat ještě lépe.
  • 50 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 16 porce
recipe image Strakatý koláč s třešněmi

Ingredience

Těsto
  • 1/3 HRD Hery máslové
  • 2 tabulky hořké čokolády s malou čokoládou
  • ¼ hrnku mléka
  • ¾ HRDČ moučkového cukru
  • lžička vanilkového extraktu
  • ½ HRDK hladké mouky
  • 2 vejce
Náplň
  • 200 g krémového sýru
  • 1 žloutek
  • ½ HRUKU cukru
  • šťáva a kůra z jednoho citronu
  • hrnek třešní

      Postup přípravy
      1. Ve vodní lázni rozpusťte Heru máslovou a na kousky nalámejte čokoládu. Směs nechte chvíli vychladnout, poté přisypte cukr, vejce, mouku, vanilkový extrakt a přilijte mléko. Směs promíchejte a nalijte do formy vyložené pečicím papírem.
      2. Náplň připravíte tak, že umícháte krémový sýr se žloutkem a cukrem dohladka. Poté přidejte citrónovou kůru a šťávu.
      3. Pomocí lžíce navrstvěte krémovou směs na čokoládovou a obě části lžící trochu smíchejte dohromady, aby krémová směs nezůstala jen na povrchu. Nakonec rozprostřete na koláč třešně a dejte ho péct do předehřáté trouby na 150 °C. Pečte ho zhruba 30 minut.
      Náš tip: Ozdobte koláč čerstvou šlehačkou! Jeho chuť bude ještě o kousíček lepší.