Strakatý koláč s třešněmi
Co je na létu nejlepší? Sladké ovoce plné chuti! Upečte strakatý koláč s třešněmi, po kterém se zapráší ještě dříve, než stihne vychladnout. Navíc do pečení můžete zapojit i malé pomocníky a koláč pak bude chutnat ještě lépe.
Čas pečení30 minut
Čas přípravy20 minut
16 porce

Ingredience
- 1/3 hrnku Hery máslové
- 2 tabulky hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa
- ¼ hrnku mléka
- ¾ hrnku moučkového cukru
- lžička vanilkového extraktu
- ½ hrnku hladké mouky
- 2 vejce
- 200 g krémového sýru
- 1 žloutek
- ½ hrnku cukru
- šťáva a kůra z jednoho citronu
- hrnek třešní
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Ve vodní lázni rozpusťte Heru máslovou a na kousky nalámejte čokoládu. Směs nechte chvíli vychladnout, poté přisypte cukr, vejce, mouku, vanilkový extrakt a přilijte mléko. Směs promíchejte a nalijte do formy vyložené pečicím papírem.
- Náplň připravíte tak, že umícháte krémový sýr se žloutkem a cukrem dohladka. Poté přidejte citrónovou kůru a šťávu.
- Pomocí lžíce navrstvěte krémovou směs na čokoládovou a obě části lžící trochu smíchejte dohromady, aby krémová směs nezůstala jen na povrchu. Nakonec rozprostřete na koláč třešně a dejte ho péct do předehřáté trouby na 150 °C. Pečte ho zhruba 30 minut.
Náš tip: Ozdobte koláč čerstvou šlehačkou! Jeho chuť bude ještě o kousíček lepší.