Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Strakatý koláč s třešněmi

Co je na létu nejlepší? Sladké ovoce plné chuti! Upečte strakatý koláč s třešněmi, po kterém se zapráší ještě dříve, než stihne vychladnout. Navíc do pečení můžete zapojit i malé pomocníky a koláč pak bude chutnat ještě lépe.
  • 50 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 16 porce
recipe image Strakatý koláč s třešněmi

Ingredience

Těsto
  • 1/3 HRD Hery máslové
  • 2 tabulky hořké čokolády s malou čokoládou
  • ¼ hrnku mléka
  • ¾ HRDČ moučkového cukru
  • lžička vanilkového extraktu
  • ½ HRDK hladké mouky
  • 2 vejce
Náplň
  • 200 g krémového sýru
  • 1 žloutek
  • ½ HRUKU cukru
  • šťáva a kůra z jednoho citronu
  • hrnek třešní

      Postup přípravy
      1. Ve vodní lázni rozpusťte Heru máslovou a na kousky nalámejte čokoládu. Směs nechte chvíli vychladnout, poté přisypte cukr, vejce, mouku, vanilkový extrakt a přilijte mléko. Směs promíchejte a nalijte do formy vyložené pečicím papírem.
      2. Náplň připravíte tak, že umícháte krémový sýr se žloutkem a cukrem dohladka. Poté přidejte citrónovou kůru a šťávu.
      3. Pomocí lžíce navrstvěte krémovou směs na čokoládovou a obě části lžící trochu smíchejte dohromady, aby krémová směs nezůstala jen na povrchu. Nakonec rozprostřete na koláč třešně a dejte ho péct do předehřáté trouby na 150 °C. Pečte ho zhruba 30 minut.
      Náš tip: Ozdobte koláč čerstvou šlehačkou! Jeho chuť bude ještě o kousíček lepší.