Strakatý koláč s třešněmi
Co je na létu nejlepší? Sladké ovoce plné chuti! Upečte strakatý koláč s třešněmi, po kterém se zapráší ještě dříve, než stihne vychladnout. Navíc do pečení můžete zapojit i malé pomocníky a koláč pak bude chutnat ještě lépe.
Čas přípravy20 minut
16 porce
![recipe image Strakatý koláč s třešněmi](/-/media/Project/Upfield/Whitelabels/Pecenijeradost-CZ/Assets/Recipes/sync-images/0c7a1d9b-9a2d-4560-a95e-c7e3ae67ae18.jpg?rev=e4cf065e35bc448a91493a2327f4bd43&w=900)
Ingredience
Těsto
- 1/3 HRD Hery máslové
- 2 tabulky hořké čokolády s malou čokoládou
- ¼ hrnku mléka
- ¾ HRDČ moučkového cukru
- lžička vanilkového extraktu
- ½ HRDK hladké mouky
- 2 vejce
Náplň
- 200 g krémového sýru
- 1 žloutek
- ½ HRUKU cukru
- šťáva a kůra z jednoho citronu
- hrnek třešní
Postup přípravy
- Ve vodní lázni rozpusťte Heru máslovou a na kousky nalámejte čokoládu. Směs nechte chvíli vychladnout, poté přisypte cukr, vejce, mouku, vanilkový extrakt a přilijte mléko. Směs promíchejte a nalijte do formy vyložené pečicím papírem.
- Náplň připravíte tak, že umícháte krémový sýr se žloutkem a cukrem dohladka. Poté přidejte citrónovou kůru a šťávu.
- Pomocí lžíce navrstvěte krémovou směs na čokoládovou a obě části lžící trochu smíchejte dohromady, aby krémová směs nezůstala jen na povrchu. Nakonec rozprostřete na koláč třešně a dejte ho péct do předehřáté trouby na 150 °C. Pečte ho zhruba 30 minut.
Náš tip: Ozdobte koláč čerstvou šlehačkou! Jeho chuť bude ještě o kousíček lepší.
![](/-/media/Project/Upfield/Whitelabels/Pecenijeradost-CZ/Pdf-Logo.png?rev=-1)