Bublanina s třešněmi
Kdo by neznal bublaninu! Nadýchaný piškot a sladké třešně jsou klasika, které se pojí s dětstvím snad každého z nás. Upečte si ji na víkend a vraťte se zpět do svých dětských let.
Čas přípravy20 minut
16 porce

Ingredience
TĚSTO
- 100 g Hery máslové
- 150 g moučkového cukru
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 2 hrnky vypeckovaných třešní
- vanilkový cukr
- 5 vajec
- hrubá mouka na vysypání formy
- cukr krystal na obalení třešní
Postup přípravy
- Nejprve Heru máslovou vyšlehejte s polovinou dávky moučkového cukru. Žloutky přidávejte postupně, až se vytvoří nadýchaná pěna. Zbylý cukr a bílky vyšlehejte v tuhý sníh. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Sníh s moukou začněte postupně zapracovávat do žloutkové hmoty.
- Hotové těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Třešně obalte v cukru krystalu a dejte na povrch bublaniny. Takto obalené třešně vám nepropadnou dolů do těsta. Bublaninu pečte na 170 °C cca 35 minut. Ještě teplou bublaninu posypte vanilkovým cukrem.
