use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bublanina s třešněmi

Kdo by neznal bublaninu! Nadýchaný piškot a sladké třešně jsou klasika, které se pojí s dětstvím snad každého z nás. Upečte si ji na víkend a vraťte se zpět do svých dětských let.
  • 55 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 16 porce
recipe image Bublanina s třešněmi

Ingredience

TĚSTO
  • 100 g Hery máslové
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 2 hrnky vypeckovaných třešní
  • vanilkový cukr
  • 5 vajec
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • cukr krystal na obalení třešní

      Postup přípravy
      1. Nejprve Heru máslovou vyšlehejte s polovinou dávky moučkového cukru. Žloutky přidávejte postupně, až se vytvoří nadýchaná pěna. Zbylý cukr a bílky vyšlehejte v tuhý sníh. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Sníh s moukou začněte postupně zapracovávat do žloutkové hmoty.
      2. Hotové těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Třešně obalte v cukru krystalu a dejte na povrch bublaniny. Takto obalené třešně vám nepropadnou dolů do těsta. Bublaninu pečte na 170 °C cca 35 minut. Ještě teplou bublaninu posypte vanilkovým cukrem.