Bublanina s třešněmi
Kdo by neznal bublaninu! Nadýchaný piškot a sladké třešně jsou klasika, které se pojí s dětstvím snad každého z nás. Upečte si ji na víkend a vraťte se zpět do svých dětských let.
Čas pečení35 minut
Čas přípravy20 minut
16 porce

Ingredience
- 100 g Hery máslové
- 150 g moučkového cukru
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 2 hrnky vypeckovaných třešní
- vanilkový cukr
- 5 vajec
- hrubá mouka na vysypání formy
- cukr krystal na obalení třešní
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Nejprve Heru máslovou vyšlehejte s polovinou dávky moučkového cukru. Žloutky přidávejte postupně, až se vytvoří nadýchaná pěna. Zbylý cukr a bílky vyšlehejte v tuhý sníh. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Sníh s moukou začněte postupně zapracovávat do žloutkové hmoty.
- Hotové těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Třešně obalte v cukru krystalu a dejte na povrch bublaniny. Takto obalené třešně vám nepropadnou dolů do těsta. Bublaninu pečte na 170 °C cca 35 minut. Ještě teplou bublaninu posypte vanilkovým cukrem.