Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bublanina s třešněmi

Kdo by neznal bublaninu! Nadýchaný piškot a sladké třešně jsou klasika, které se pojí s dětstvím snad každého z nás. Upečte si ji na víkend a vraťte se zpět do svých dětských let.
  • Čas pečení35 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 16 porce
recipe image Bublanina s třešněmi

Ingredience

  • 100 g Hery máslové
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 2 hrnky vypeckovaných třešní
  • vanilkový cukr
  • 5 vajec
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • cukr krystal na obalení třešní
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Nejprve Heru máslovou vyšlehejte s polovinou dávky moučkového cukru. Žloutky přidávejte postupně, až se vytvoří nadýchaná pěna. Zbylý cukr a bílky vyšlehejte v tuhý sníh. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Sníh s moukou začněte postupně zapracovávat do žloutkové hmoty.
  2. Hotové těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Třešně obalte v cukru krystalu a dejte na povrch bublaniny. Takto obalené třešně vám nepropadnou dolů do těsta. Bublaninu pečte na 170 °C cca 35 minut. Ještě teplou bublaninu posypte vanilkovým cukrem.