Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Třešňový koláč

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Třešňový koláč

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 130 g hrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 130 g povolené Hery
  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 4 polévkové lžíce vody
  • 500 g odpeckovaných třešní
  • 100g cukru krupice
  • 1/4 vanilkového lusku
  • kůra z poloviny citronu
  • 1 polévková lžíce solamylu (podle toho jak třešně pustí šťávu)
  • 1 polévková lžíce vody
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Do mísy dejte mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidejte tuk Hera, jedno vejce a smetanu. Vše promíchejte. Těsto dejte na pomoučenou desku a rychle jej zpracujte. 1/3 těsta zabalte do hliníkové fólie a dejte ji do mrazáku. Vymažte koláčovou formu o průměru 26 cm tukem Hera a vysypejte ji strouhankou. Formu po dně a po stranách vyložte zbývajícím těstem. Nechte vypeckované třešně okapat v sítu a poté je smíchejte s bramborovou moukou. Třešně rovnoměrně rozprostřete na těsto. Těsto vychlazené v mrazáku nastrouhejte přímo na ovoce. Pečte cca 45 minut při 180 °C.