Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tiramisu

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Tiramisu

Ingredience

  • 3 sklenice cukru
  • 1 sklenice mouky
  • 6 vajec
  • 1/5 kostky rostlinného tuku Hera
  • 8 žloutků
  • 1 pohár moučkového cukru
  • 500g mascarpone
  • 1/5 sklenice likéru amaretto
  • 2 sklenice 36% smetany na šlehání
  • 1 lžíce želatiny
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 sklenice cukru
  • 1 sklenice vody
  • 3 lžíce instantní kávy
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Oddělte žloutky od bílků. Bílky rozšlehejte do tuhé pěny. Pak pomalu míchejte a přidávejte nejprve žloutky a potom mouku. Nakonec přidejte rozpuštěnou Heru a jemně promíchejte polévkovou lžící.
  2. Připravte si velký plech, na který dejte pečící papír. Těsto rovnoměrně rozetřete a pečte při teplotě 180 ° C asi 10 minut.
  3. Připravte kávový nálev. Smíchejte půl sklenice vody s kávou a cukrem. Polijte upečený dort nálevem.
  4. Změřte dort a nakrájejte jej na čtyři stejné obdélníky.
  5. Vaječné žloutky míchejte s cukrem, dokud nedostanete nadýchanou směs. Namočte želatinu v 1/3 sklenice se studenou vodou. Po naboptnaní ohřívejte, dokud se nerozpustí. Smíchejte žloutek s mascarpone, likérem, šlehačkou a nakonec s rozpuštěnou želatinou.
  6. Dejte syrovou směs mezi obdélníky. Ozdobte vrch a strany koláče směsí a posypte kakaem.