Tiramisu
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 3 sklenice cukru
- 1 sklenice mouky
- 6 vajec
- 1/5 kostky rostlinného tuku Hera
- 8 žloutků
- 1 pohár moučkového cukru
- 500g mascarpone
- 1/5 sklenice likéru amaretto
- 2 sklenice 36% smetany na šlehání
- 1 lžíce želatiny
- 1 lžíce kakaa
- 1 sklenice cukru
- 1 sklenice vody
- 3 lžíce instantní kávy
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Oddělte žloutky od bílků. Bílky rozšlehejte do tuhé pěny. Pak pomalu míchejte a přidávejte nejprve žloutky a potom mouku. Nakonec přidejte rozpuštěnou Heru a jemně promíchejte polévkovou lžící.
- Připravte si velký plech, na který dejte pečící papír. Těsto rovnoměrně rozetřete a pečte při teplotě 180 ° C asi 10 minut.
- Připravte kávový nálev. Smíchejte půl sklenice vody s kávou a cukrem. Polijte upečený dort nálevem.
- Změřte dort a nakrájejte jej na čtyři stejné obdélníky.
- Vaječné žloutky míchejte s cukrem, dokud nedostanete nadýchanou směs. Namočte želatinu v 1/3 sklenice se studenou vodou. Po naboptnaní ohřívejte, dokud se nerozpustí. Smíchejte žloutek s mascarpone, likérem, šlehačkou a nakonec s rozpuštěnou želatinou.
- Dejte syrovou směs mezi obdélníky. Ozdobte vrch a strany koláče směsí a posypte kakaem.