Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mandarinkové tiramisu

  • Čas pečení30 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Mandarinkové tiramisu

Ingredience

  • 400 g mandarinkového kompotu
  • 1/2 lžičky agaru
  • 2 citrony
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 18 podlouhlých cukrářských piškotů
  • 4 lžíce amaretta
  • 1 čokoládová ozdoba
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Mandarinky scedíme a necháme okapat. Šťávu zachytíme do misky a odložíme stranou. Agar dáme do misky, smícháme s 1 lžící mandarinkové šťávy a necháme nabobtnat. Citrony rozkrojíme a vymačkáme z nich šťávu. Polovinu citronové a mandarinkové šťávy nalijeme do kastrůlku, přidáme agar, 2 minuty povaříme a necháme zchladnout. V míse utřeme tvaroh, mascarpone a cukr dohladka, přilijeme agar, promícháme a dáme vychladit. Dno skleněné mísy poklademe okapanými mandarinkami (několik dílků si ponecháme na ozdobení) a na ně rozetřeme polovinu krému. Pak navrstvíme piškoty (dva si necháme na ozdobu), které pokapeme amarettem a zbylou šťávou. Navrch rozdělíme zbylý krém. Tiramisu ozdobíme zbylými mandarinkami, seříznutými piškoty a čokoládou. Podáváme vychlazené.