Mandarinkové tiramisu
Ozvláštněte klasické tiramisu mandarinkami. Uvidíte, že výsledek bude stát za to.
Čas přípravy30 minut
6 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí
- 400 g mandarinkového kompotu
- 1/2 lžičky agaru
- 2 citrony
- 250 g měkkého tvarohu
- 500 g mascarpone
- 2 lžíce moučkového cukru
- 18 podlouhlých cukrářských piškotů
- 4 lžíce amaretta
- 1 čokoládová ozdoba
Postup přípravy
- Mandarinky scedíme a necháme okapat. Šťávu zachytíme do misky a odložíme stranou.
- Agar dáme do misky, smícháme s 1 lžící mandarinkové šťávy a necháme nabobtnat. Citrony rozkrojíme a vymačkáme z nich šťávu. Polovinu citronové a mandarinkové šťávy nalijeme do kastrůlku, přidáme agar, 2 minuty povaříme a necháme zchladnout.
- V míse utřeme tvaroh, mascarpone a cukr dohladka, přilijeme agar, promícháme a dáme vychladit.
- Dno skleněné mísy poklademe okapanými mandarinkami (několik dílků si ponecháme na ozdobení) a na ně rozetřeme polovinu krému. Pak navrstvíme piškoty (dva si necháme na ozdobu), které pokapeme amarettem a zbylou šťávou. Navrch rozdělíme zbylý krém.
- Tiramisu ozdobíme zbylými mandarinkami, seříznutými piškoty a čokoládou. Podáváme vychlazené.
