use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mandarinkové tiramisu

Ozvláštněte klasické tiramisu mandarinkami. Uvidíte, že výsledek bude stát za to.
  • 30 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 6 porce
recipe image Mandarinkové tiramisu

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 400 g mandarinkového kompotu
  • 1/2 lžičky agaru
  • 2 citrony
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 18 podlouhlých cukrářských piškotů
  • 4 lžíce amaretta
  • 1 čokoládová ozdoba

      Postup přípravy
      1. Mandarinky scedíme a necháme okapat. Šťávu zachytíme do misky a odložíme stranou.
      2. Agar dáme do misky, smícháme s 1 lžící mandarinkové šťávy a necháme nabobtnat. Citrony rozkrojíme a vymačkáme z nich šťávu. Polovinu citronové a mandarinkové šťávy nalijeme do kastrůlku, přidáme agar, 2 minuty povaříme a necháme zchladnout.
      3. V míse utřeme tvaroh, mascarpone a cukr dohladka, přilijeme agar, promícháme a dáme vychladit.
      4. Dno skleněné mísy poklademe okapanými mandarinkami (několik dílků si ponecháme na ozdobení) a na ně rozetřeme polovinu krému. Pak navrstvíme piškoty (dva si necháme na ozdobu), které pokapeme amarettem a zbylou šťávou. Navrch rozdělíme zbylý krém.
      5. Tiramisu ozdobíme zbylými mandarinkami, seříznutými piškoty a čokoládou. Podáváme vychlazené.