Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Valentýnské Tiramisu

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Valentýnské Tiramisu

Ingredience

  • 600 – 700 g směsi lesního ovoce (může být i mražené)
  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrnek dezertního červeného vína
  • 3 žloutky
  • 75 g krystalového cukru
  • 55 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 1 lžíce dezertního červeného vína
  • 380 g mascarpone
  • 360 ml vychlazené Rama Krémová ke šlehání 19%
  • 36 cukrářských piškotů
  • 3 lžíce jemného třtinové cukru na poprášení
  • jedlé květy na ozdobu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Nejprve si připravte ovoce. V případě, že používáte čerstvé ovoce, očistěte ho a dejte do keramické mísy. Přidejte cukr (množství upravte podle kyselosti ovoce), citronovou šťávu a dezertní víno. Nechte marinovat alespoň 2 hodiny, nebo ideálně přes noc. Ovoce pustí šťávu, kterou budete potřebovat na navlhčení piškotů.
  2. Na krém vyšlehejte v nerezové misce žloutky společně s cukrem a Herou a dejte na vodní lázeň. Pokračujte v šlehání zhruba 5 minut, nebo dokud není směs velmi teplá (nesmí být však vařící – vaječná směs nesmí projít varem). Potom přidejte víno a šlehejte ještě další 1 minutu. Odstraňte misku z tepla a prudce ji zchlaďte v ledové vodě. Jakmile je směs studená, zašlehejte mascarpone.
  3. V další nerezové misce vyšlehejte Ramu dotuha a potom ji lehce přimíchejte do směsi s mascarpone.
  4. Servírovací mísu vyložte cukrářskými piškoty. Na ně rozprostřete asi 1 směsi marinovaného ovoce společně s asi 1 šťávy. Ujistěte se, že je vrstva rovnoměrná a piškoty jsou jemně mokré, nikoliv prosáklé. Pokračujte třetí vrstvou a na ovoce rozprostřete asi 1 připraveného krému. Celý proces skládání ještě jednou opakujte. Dejte do lednice a nechte vychladit alespoň 2 hodiny, nebo přes noc.
  5. Před podáváním posypte povrch tiramisu třtinovým cukrem a ozdobte jedlými květy.
Tip: pokud chcete, aby mělo tiramisu více vrstev, přizpůsobte tomu servírovací mísu.