use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Valentýnské Tiramisu

Romantika ve dvou s kapkou červeného vína. Přesně takový by měl být svátek zamilovaných a přesně takové je i naše tiramisu. A už nebudeme rušit…
  • 2 hodiny 35 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 4 porce
recipe image Valentýnské Tiramisu

Ingredience

Na ovoce:
  • 600–700 g směsi lesního ovoce (může být i mražené)
  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrnek dezertního červeného vína
Na krém:
  • 3 žloutky
  • 75 g krystalového cukru
  • 55 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 1 lžíce dezertního červeného vína
  • 380 g mascarpone
  • 360 ml vychlazené Rama Krémová ke šlehání 19%
Na dokončení:
  • 36 cukrářských piškotů
  • 3 lžíce jemného třtinové cukru na poprášení
  • jedlé květy na ozdobu

      Postup přípravy
      1. Nejprve si připravte ovoce. V případě, že používáte čerstvé ovoce, očistěte ho a dejte do keramické mísy. Přidejte cukr (množství upravte podle kyselosti ovoce), citronovou šťávu a dezertní víno. Nechte marinovat alespoň 2 hodiny, nebo ideálně přes noc. Ovoce pustí šťávu, kterou budete potřebovat na navlhčení piškotů.
      2. Na krém vyšlehejte v nerezové misce žloutky společně s cukrem a Herou a dejte na vodní lázeň. Pokračujte v šlehání zhruba 5 minut, nebo dokud není směs velmi teplá (nesmí být však vařící – vaječná směs nesmí projít varem). Potom přidejte víno a šlehejte ještě další 1 minutu. Odstraňte misku z tepla a prudce ji zchlaďte v ledové vodě. Jakmile je směs studená, zašlehejte mascarpone.
      3. V další nerezové misce vyšlehejte Ramu dotuha a potom ji lehce přimíchejte do směsi s mascarpone.
      4. Servírovací mísu vyložte cukrářskými piškoty. Na ně rozprostřete asi 1 směsi marinovaného ovoce společně s asi 1/2 šťávy. Ujistěte se, že je vrstva rovnoměrná a piškoty jsou jemně mokré, nikoliv prosáklé. Pokračujte třetí vrstvou a na ovoce rozprostřete 1/2 připraveného krému. Celý proces skládání ještě jednou opakujte. Dejte do lednice a nechte vychladit alespoň 2 hodiny, nebo přes noc.
      5. Před podáváním posypte povrch tiramisu třtinovým cukrem a ozdobte jedlými květy.
      Tip: pokud chcete, aby mělo tiramisu více vrstev, přizpůsobte tomu servírovací mísu.