Tarte tatin
Čas pečení1 hodiny 0 minut
Čas přípravy
1 porce

Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 140 g Hery máslová příchuť
- špetka soli
- 2 lžíce cukru krupice
- 2 - 3 lžíce ledové vody
- 1200 g letních jablíček
- 200 g cukru krupice
- 150 g Hery máslová příchuť
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Nejprve si připravte těsto. Vychlazenou Heru, smíchejte se zbylými surovinami. Ideální bude, když těsto propracujete v robotu, abyste ho příliš neohřáli. Až nebude těsto lepit, dejte ho do misky a nechejte hodinu vychladit v lednici. Mezitím si připravte jablka. Jablka oloupejte, odstraňte jadřince a nakrájejte na osminky. Dejte jablka je do mísy a posypejte asi 50 g cukru. Promíchejte. Troubu si předehřejte na 190 °C. Formu o průměru asi 23 až 25 cm si důkladně vymažte částí připravené Hery. Její dno posypejte dalšími 50 g cukru. Na cukr naskládejte proslazená jablka. Posypeme zbylým cukrem. Vychlazené těsto rozválejte na průměr formy a přikryjte jím jablka ve formě. Těsto propíchejte vidličkou, aby mohla unikat pára. Pečte asi 50 minut. Ihned po upečení vyklopte na talíř.
- Podávejte teplé nebo studené. Výborným doplňkem ke koláči je vanilková zmrzlina a šlehačka.
Náš tip: Jablka můžete nakrájet i na drobné kostičky nebo tenké plátky a do formy dát je více vrstvách, které budete prosypávat cukrem. Vyzkoušejte, co vám bude nejvíce vyhovovat.