Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablečný Tarte Tatin

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Jablečný Tarte Tatin

Ingredience

  • špetka soli
  • 150 g Hera máslová příchuť (studená z lednice a nakrájená na kostky)
  • 1 žloutek
  • 220 g hladké mouky
  • 2 – 3 lžičky studené vody
  • 1,2 kg jablek
  • 70 g Hera máslová příchuť
  • 185 g cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Do velké mísy přesejte mouku a sůl. Přidejte Heru. Vše zpracujte prsty, dokud směs nebude mít konzistenci podobnou strouhance. Do směsi přidejte žloutek a trochu studené vody (2 – 3 lžičky), vše smíchejte a vypracujte kompaktní těsto. Rukama vypracujte z těsta kouli. Těsto zabalte do potravinové folie a dejte do lednice odpočinout minimálně na půl hodiny. Oloupejte jablka, odstraňte jádřince a rozkrájejte je na čtvrtky. Do pánve dejte Heru a cukr (zvolte pánev hlubokou 25 cm vhodnou do trouby). Rozehřejte Heru a smíchejte ji s cukrem. Do pánve naaranžujte jablka vedle sebe a ujistěte se, že jablka zaplňují všechny mezery. Nezapomeňte, že kousky jablek musí vypadat úhledně hlavně zespodu, protože na závěr koláč vyklopíme z pánve. Jablka vařte 35 – 40 minut, dokud nebudou měkká, caramel světle hnědý a přebytečná tekutina odpařená. Jablka potřete po celém povrchu vzniklým karamelem. Na lehce pomoučněném válu vyválejte těsto do tvaru kruhu (větší než je průměr pánve). Položte těsto na jablka a přitlačte na okraji. Pečte dozlatova 25 – 30 minut. Koláč nechte 2 minuty v pánvi odpočinout a pak ho velmi opatrně vyklopte. Servírujte se šlehačkou.