Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tartaletky

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Tartaletky

Ingredience

  • 130 g bezlepkové mouky
  • 70 g mandlové mouky (rozmixované mandle)
  • 100 g Hery bez laktózy
  • 40 g třtinového moučkového cukru
  • 200 g proteinových plátků (Šmakoun klasik)
  • 180 g kokosového krému (kokosový krém v plechovce – vychlazená tuhá část)
  • 3 lžíce třtinového moučkového cukru
  • ovoce na ozdobení
  • lístky máty
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. V míse smíchejte mouku, Heru bez laktózy, třtinový cukr, rozmixované mandle a vypracujte těsto. Z těsta udělejte bochánek, ten uložte min. na 3 hodiny do lednice. Před přípravou těsto propracujte a rozválejte na cca 1 cm tlustou placku. Vykrajujte pomocí vykrajovátka (nebo misku), tak aby tvar odpovídal formě na tartaletky. Pokud máte silikonovou formu, stačí jen vykrojená kolečka dát do formy a na závěr propíchnout každé kolečko vidličkou. Pečte v rozehřáté troubě na 170 °C, cca 9 - 10 minut.
  2. Nechte vychladnout. U bezlepkové varianty je to důležité, jinak se vám tartaletka může rozpadnout. Těsto je křehké, což oceníte při prvním zakousnutí. Mezitím, co se vám chladí tartaletky, nachystejte si náplň. Šmakouna nakrájejte na kousky a rozmixujte tyčovým mixérem (do hladka). Přidejte tuhou část vychladlého kokosového krému, cukr a vše vyšlehejte. Náplň si dejte do cukrářského pytlíku a naplňte vychladlé tartaletky.
  3. Na závěr ozdobte naplněné tartaletky ovocem a lístky máty.