use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tartaletky

Vyzkoušejte skvělé kokosové tartaletky podle Aleny z blogu Dobroty do bříška. Jsou bez lepku, bez laktózy a bez výčitek. Což jim rozhodně neubírá na chuti.
  • 3 hodiny 50 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Tartaletky

Ingredience

Na těsto:
  • 130 g bezlepkové mouky
  • 70 g mandlové mouky (rozmixované mandle)
  • 100 g Hery bez laktózy
  • 40 g třtinového moučkového cukru
Na náplň:
  • 200 g proteinových plátků (Šmakoun klasik)
  • 180 g kokosového krému (kokosový krém v plechovce - vychlazená tuhá část)
  • 3 lžíce třtinového moučkového cukru
  • ovoce na ozdobení
  • lístky máty

      1. V míse smíchejte mouku, Heru bez laktózy, třtinový cukr, rozmixované mandle a vypracujte těsto. Z těsta udělejte bochánek, ten uložte min. na 3 hodiny do lednice. Před přípravou těsto propracujte a rozválejte na cca 1 cm tlustou placku. Vykrajujte pomocí vykrajovátka (nebo misky / skleničky) tak, aby tvar odpovídal formě na tartaletky. Pokud máte silikonovou formu, stačí jen vykrojená kolečka dát do formy a na závěr propíchnout každé kolečko vidličkou. Pečte v rozehřáté troubě na 170 °C, cca 9–10 minut.
      2. Nechte vychladnout. U bezlepkové varianty je to důležité, jinak se vám tartaletka může rozpadnout. Těsto je křehké, což oceníte při prvním zakousnutí. Mezitím, co se vám chladí tartaletky, nachystejte si náplň. Šmakouna nakrájejte na kousky a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Přidejte tuhou část vychladlého kokosového krému, cukr a vše vyšlehejte. Náplň si dejte do cukrářského pytlíku a naplňte vychladlé tartaletky.
      3. Na závěr ozdobte naplněné tartaletky ovocem a lístky máty.