Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dýňové koláčky bez laktózy

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Dýňové koláčky bez laktózy

Ingredience

  • 250 g rostlinného tuku Hera bez laktózy
  • 300 g hladké mouky
  • 3 lžičky třtinového cukru
  • špetka soli
  • 500 g pyré z dýně (hokaido)
  • 200 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 6 rozdrcených hřebíčků
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 vejce
  • 200 g kokosového mléka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Těsto připravte ideálně den dopředu. Vychlazený tuk bez laktózy a všechny ostatní suroviny na těsto smíchejte dohromady. Vypracujte pevné, nelepivé těsto. Zabalte do fólie a nechte minimálně dvě hodiny odpočívat v lednici.
  2. Dýni rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a upečte v přikrytém pekáči doměkka. Dužinu vyškrábněte lžící a dohladka rozmixujte.
  3. Předehřejte troubu, na 175 °C. Těstem vyložte dno i okraje malých teflonových formiček. Pokud netrváte na malých koláčcích, můžete použít i větší koláčovou formu.
  4. Předpečte 15 minut v rozehřáté troubě. Vyndejte a nechte vychladnout.
  5. Mezitím připravte dýňovou náplň. Smíchejte cukr, špetku soli a koření. Přidejte dýňové pyré, kokosové mléko a vejce. Umíchejte hladký krém. Krém nalijte na předpečené korpusy. Koláčky můžete ještě ozdobit zbytky těsta.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C, 30 až 45 minut, dozlatova. Posledních 15 minut koláčky hlídejte, aby se nespálily. Okraje mají být krásně zlatavé. Vyndejte ven z trouby a nechte vychladnout.