use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dýňové koláčky bez laktózy

Podzimní dobrota z dýně. Vyzkoušejte tyto koláčky bez laktózy a zapomeňte na sychravé počasí.
  • 3 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 12 porce
recipe image Dýňové koláčky bez laktózy

Ingredience

Na těsto:
  • 250 g rostlinného tuku Hera bez laktózy
  • 300 g hladké mouky
  • 3 lžičky třtinového cukru
  • špetka soli
Dýňová náplň:
  • 500 g pyré z dýně (hokaido)
  • 200 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 6 rozdrcených hřebíčků
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 vejce
  • 200 g kokosového mléka

      Postup přípravy:
      1. Těsto připravte ideálně den dopředu. Vychlazený tuk bez laktózy a všechny ostatní suroviny na těsto smíchejte dohromady. Vypracujte pevné, nelepivé těsto. Zabalte do fólie a nechte minimálně dvě hodiny odpočívat v lednici.
      2. Dýni rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a upečte v přikrytém pekáči doměkka. Dužinu vyškrábněte lžící a dohladka rozmixujte.
      3. Předehřejte troubu, na 175 °C. Těstem vyložte dno i okraje malých teflonových formiček. Pokud netrváte na malých koláčcích, můžete použít i větší koláčovou formu.
      4. Předpečte 15 minut v rozehřáté troubě. Vyndejte a nechte vychladnout.
      5. Mezitím připravte dýňovou náplň. Smíchejte cukr, špetku soli a koření. Přidejte dýňové pyré, kokosové mléko a vejce. Umíchejte hladký krém. Krém nalijte na předpečené korpusy. Koláčky můžete ještě ozdobit zbytky těsta.
      6. Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C 30 až 45 minut, dozlatova. Posledních 15 minut koláčky hlídejte, aby se nespálily. Okraje mají být krásně zlatavé. Vyndejte ven z trouby a nechte vychladnout.