Dýňové koláčky bez laktózy
Podzimní dobrota z dýně. Vyzkoušejte tyto koláčky bez laktózy a zapomeňte na sychravé počasí.
Čas přípravy30 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 250 g rostlinného tuku Hera bez laktózy
- 300 g hladké mouky
- 3 lžičky třtinového cukru
- špetka soli
Dýňová náplň:
- 500 g pyré z dýně (hokaido)
- 200 g třtinového cukru
- špetka soli
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 1 lžička skořice
- 6 rozdrcených hřebíčků
- špetka muškátového oříšku
- 2 vejce
- 200 g kokosového mléka
Postup přípravy:
- Těsto připravte ideálně den dopředu. Vychlazený tuk bez laktózy a všechny ostatní suroviny na těsto smíchejte dohromady. Vypracujte pevné, nelepivé těsto. Zabalte do fólie a nechte minimálně dvě hodiny odpočívat v lednici.
- Dýni rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a upečte v přikrytém pekáči doměkka. Dužinu vyškrábněte lžící a dohladka rozmixujte.
- Předehřejte troubu, na 175 °C. Těstem vyložte dno i okraje malých teflonových formiček. Pokud netrváte na malých koláčcích, můžete použít i větší koláčovou formu.
- Předpečte 15 minut v rozehřáté troubě. Vyndejte a nechte vychladnout.
- Mezitím připravte dýňovou náplň. Smíchejte cukr, špetku soli a koření. Přidejte dýňové pyré, kokosové mléko a vejce. Umíchejte hladký krém. Krém nalijte na předpečené korpusy. Koláčky můžete ještě ozdobit zbytky těsta.
- Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C 30 až 45 minut, dozlatova. Posledních 15 minut koláčky hlídejte, aby se nespálily. Okraje mají být krásně zlatavé. Vyndejte ven z trouby a nechte vychladnout.
