Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Sýrové preclíky

Chystá se k vám skupinka přátel nebo vás jen honí mlsná u televize? Nachystejte si sýrové křupaní v podobě preclíků.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 6 porce
recipe image Sýrové preclíky

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 500 g Hera
  • 700 g hladké mouky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 500 g eidamu
  • 4 žloutky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce na potření
  • něco na posypání: sůl, sezam, kmín, mák…
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Je to úplně jednoduché! Hladkou mouku smíchejte s pečicím práškem a solí. Smíchejte Heru se žloutky a smetanou, přidejte mouku a nastrouhaný eidam.
  2. Těsto nechte zhruba půl hodiny odpočinout v chladu.
  3. Poté jej rozdělte na malé kousky, ze kterých vyválejte cca 20 cm dlouhé válečky o průměru 0,5 cm a zamotejte preclíky. Pokud máte vykrajovátko, jednoduše je vykrájejte.
  4. Potřete vejcem, posypte čímkoliv, co máte rádi, a pečte cca 10 minut na 175 °C.