use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bryndzové trojhránky

Slaná chuťovka s nádechem Slovenska. Bryndzové trojhránky jsou skvělé jako slaná snídaně, svačina nebo pohoštění pro hosty. Ale co si budeme povídat, nejlépe se hodí k parádně vychlazenému pivu.
  • 50 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 12 porce
recipe image Bryndzové trojhránky

Ingredience

Na těsto:
  • 70 g Hery
  • 120 g bryndzy
  • 120 g polohrubé mouky
  • ½ balení kypřicího prášku
  • špetka soli
Na náplň:
  • 150 g bryndzy
  • 20 g Hery
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • špetka mleté sladké papriky
  • vajíčko na potření, kmín

      Postup přípravy
      1. Na vále ručně zpracujte všechny suroviny na těsto. Bryndzu předtím prolistujte. Zabalte do folie a dejte odležet do lednice. Mezitím si připravte náplň. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na pánvi osmahněte cibuli, poté posypte mletou paprikou, přidejte česnek a promíchejte a odstavte z ohně. Smíchejte brynzu s vychladlou směsí.
      2. Vychlazené těsto rozválejte na obdélník vysoký cca 5 mm, potřete ho náplní a zatočte jako roládu. Z rolády krájejte trojúhelníky, které pokládejte na předem vymazaný plech. Potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte kmínem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut dozlatova.