Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bryndzové trojhránky

Slaná chuťovka s nádechem Slovenska. Bryndzové trojhránky jsou skvělé jako slaná snídaně, svačina nebo pohoštění pro hosty. Ale co si budeme povídat, nejlépe se hodí k parádně vychlazenému pivu.
  • Čas pečení20 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 12 porce
recipe image Bryndzové trojhránky

Ingredience

  • 70 g Hery
  • 120 g bryndzy
  • 120 g polohrubé mouky
  • ½ balení kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 150 g bryndzy
  • 20 g Hery
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • špetka mleté sladké papriky
  • vajíčko na potření, kmín
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Na vále ručně zpracujte všechny suroviny na těsto. Bryndzu předtím prolistujte. Zabalte do folie a dejte odležet do lednice. Mezitím si připravte náplň. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na pánvi osmahněte cibuli, poté posypte mletou paprikou, přidejte česnek a promíchejte a odstavte z ohně. Smíchejte brynzu s vychladlou směsí.
  2. Vychlazené těsto rozválejte na obdélník vysoký cca 5 mm, potřete ho náplní a zatočte jako roládu. Z rolády krájejte trojúhelníky, které pokládejte na předem vymazaný plech. Potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte kmínem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut dozlatova.