Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Pikantní nivové rohlíčky
Čas pečení45 minut
1 porce
Ingredience
275 g hladké mouky
125 g Hery
1 vejce
sůl
2 lžíce bílého jogurtu
200 g nivy
1 vejce a 3 lžíce piva na potření
1 lžíce celého máku
1 lžíce celého kmínu
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce lněných semínek
Energy (kcal)
0 kcal
Energy (kJ)
0 kJ
Protein (g)
0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
0.0 g
Sugar (g)
0.0 g
Fibre (g)
0.0 g
Fat (g)
0.0 g
Saturated fat (g)
0.0 g
Unsaturated fat (g)
0.0 g
Monounsaturated fat (g)
0.0 g
Polyunsaturated fat (g)
0.0 g
Trans fat (g)
0.0 g
Cholesterol (mg)
0 mg
Sodium (mg)
0 mg
Salt (g)
0.00 g
Vitamin A (IU)
0 IU
Vitamin C (mg)
0.0 mg
Calcium (mg)
0 mg
Iron (mg)
0.00 mg
Potassium (mg)
0 mg
Do mísy prosijeme mouku, přidáme změklou Heru, vejce, 1/2 lžičky soli a jogurt. Důkladně vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 20 minut v chladu odležet. Nivu nakrájíme na špalíčky. Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a nožem ho rozdělíme na trojúhelníky. Na stranu každého trojúhelníku položíme špalíček nivy. Těsto lehce potřeme vejcem rozšlehaným s pivem a svineme je do rohlíčku. Rohlíčky dáme na plech vyložený pečicím papírem a ještě jednou je potřeme vejcem s pivem. Posypeme je mákem, kmínem a sezamovými i lněnými semínky. Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 10-12 minut dozlatova.