Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pikantní nivové rohlíčky

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Pikantní nivové rohlíčky

Ingredience

  • 275 g hladké mouky
  • 125 g Hery
  • 1 vejce
  • sůl
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 200 g nivy
  • 1 vejce a 3 lžíce piva na potření
  • 1 lžíce celého máku
  • 1 lžíce celého kmínu
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce lněných semínek
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Do mísy prosijeme mouku, přidáme změklou Heru, vejce, 1/2 lžičky soli a jogurt. Důkladně vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 20 minut v chladu odležet. Nivu nakrájíme na špalíčky. Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a nožem ho rozdělíme na trojúhelníky. Na stranu každého trojúhelníku položíme špalíček nivy. Těsto lehce potřeme vejcem rozšlehaným s pivem a svineme je do rohlíčku. Rohlíčky dáme na plech vyložený pečicím papírem a ještě jednou je potřeme vejcem s pivem. Posypeme je mákem, kmínem a sezamovými i lněnými semínky. Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 10-12 minut dozlatova.