Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Švestkový koláč s karamelem
Čas pečení45 minut
1 porce
Ingredience
15 dkg hladké mouky
10 dkg rostlinného tuku Hera
5 dkg moučkového cukru
1 žloutek
3 dl mléka
2 dl smetany ke šlehání
6 dkg cukru
1 balení vanilkového pudinku Dr. Oetker
kůra z 1 pomeranče
špetka mleté skořice
8-10 zralé, ale ne měkké švestky (nakrájené)
2-3 polévkové lžíce hnědého cukru
1 lžíce rostlinného tuku Hera
1 lžička mleté skořice
0,5 dl vody
Energy (kcal)
0 kcal
Energy (kJ)
0 kJ
Protein (g)
0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
0.0 g
Sugar (g)
0.0 g
Fibre (g)
0.0 g
Fat (g)
0.0 g
Saturated fat (g)
0.0 g
Unsaturated fat (g)
0.0 g
Monounsaturated fat (g)
0.0 g
Polyunsaturated fat (g)
0.0 g
Trans fat (g)
0.0 g
Cholesterol (mg)
0 mg
Sodium (mg)
0 mg
Salt (g)
0.00 g
Vitamin A (IU)
0 IU
Vitamin C (mg)
0.0 mg
Calcium (mg)
0 mg
Iron (mg)
0.00 mg
Potassium (mg)
0 mg
Všechny ingredience na těsto s výjimkou žloutku, smícháme v míse.
Poté přidáme žloutek a hněteme směs do hladka.
Na moukou poprášeném válu vyválíme těsto do velikosti vaší formy na koláč.
Položíme těsto do formy a přebytečné okraje odřízneme.
Dáme do lednice na 20 minut vychladnout.
Pečeme koláč v předehřáté troubě na 180 ° C dozlatova a necháme vychladnout.
Na krém v kastrůlku přivedeme k varu mléko.
V misce smícháme ostatní suroviny.
Pak přidáme tuto směs do horkého mléka a mícháme do zhoustnutí.
Krém vylijeme na koláč a necháme opět vychladnout.
Omyjeme švestky a nakrájíme je najemno.
V kastrolu, na mírném plameni, necháme zkaramelizovat hnědý cukr, Heru a skořici.
Švestkové řezy přidáme do karamelu a necháme zpěnit na středním plameni.
Dále přidáme vodu.
Jakmile karamelizovaná směs vychladne, klademe na koláč libovolným způsobem.