Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Svatomartinské rohlíčky

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Svatomartinské rohlíčky

Ingredience

  • 450 g hladké mouky
  • 250 g Hery máslové
  • 4 žloutky
  • 150 ml smetany (30 %)
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • Špetka soli
  • Vejce na potření
  • Moučkový cukr na obalení
  • 175 g mletých ořechů
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 bílky
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Mouku dejte do mísy. Přidejte na kostičky nakrájenou Heru máslovou, žloutky, smetanu, cukr a špetku soli. Ručně nebo v robotu vypracujte nelepivé těsto. Těsto nechte odpočinout v lednici alespoň půl hodiny. V další míse smíchejte ořechy s cukrem, vanilkovým extraktem a bílky. Měla by vám vzniknout tužší nelepivá hmota.
  2. Těsto rozdělte na 5 stejných dílů. Každý díl vytvarujte do koule a poté rozválejte na tloušťku 3 mm do kruhu. Nožem vykrojte 6 stejných trojúhelníků.
  3. Ořechovou náplň dejte na široký okraj trojúhelníku a trojúhelník srolujte od náplně ke špičce. Okraje rohlíčku stiskněte, aby se těsto spojilo a ohněte do tvaru půl měsíce.
  4. Na plech si dejte pečicí papír a na něj rozprostřete rohlíčky. Rohlíčky pomažte rozšlehaným vajíčkem.
  5. Pečte na 180 °C, cca 15 minut ať mají rohlíčky zlatavou barvu. Hotové rohlíčky obalte v moučkovém cukru.