Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kávová roláda

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Kávová roláda

Ingredience

  • 5 vajec
  • 120 g cukru krupice
  • 2 lžíce Hery
  • 2 lžíce kávy i se sedlinou
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 150 g mascarpone
  • 100 g tvarohu
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce instantní kávy rozmíchané ve vodě na pastu
  • 5 lžic krémového likéru
  • 4 lžíce třtinového cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte rozpuštěnou Heru, kávu i se sedlinou a promíchejte. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec ručně opatrně přimíchejte sníh.
  2. Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřete těsto. Pečte do růžova. Po vytažení ještě teplé těsto (i s pečicím papírem) srolujte a nechte vychladnout. Mezi tím si připravte náplň.
  3. V míse smíchejte mascarpone, tvaroh, kávovou pastu, krémový likér a třtinový cukr. Smetanu ušlehejte do tuha a následně přimíchejte ke směsi. Roládu rozbalte, naplňte krémem a opět zatočte. Dejte minimálně na tři hodiny vychladit.
TIP: Roládu můžete dozdobit rozpuštěnou čokoládou.