use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Martinské rohlíčky s ořechovou náplní

Tyhle rohlíčky mají jednu zásadní vadu – musí se nechat kynout! A tak si na tu skvělou chuť člověk zkrátka nějaký čas počká. Ale až se dočká, stojí to za to.
  • 2 hodiny
  • Čas přípravy35 minut
  • 12 porce
recipe image Martinské rohlíčky s ořechovou náplní

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • 20 g krupicového cukru
  • 100 ml mléka
  • 250 g Hery
  • 25 g droždí
  • špetka soli
  • žloutek na potření
  • 100 g lískových oříšků
  • 150 ml vody
  • 20 g sušeného mléka
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 g nastrouhaných piškotů

      Postup přípravy:
      1. Droždí smícháme s cukrem, vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme se špetkou soli, smícháme s vejcem, kváskem a rozpuštěnou vlažnou Herou a vypracujeme v tužší těsto. Necháme v chladničce 30 minut odpočinout.
      2. Vodu smícháme se sušeným mlékem a cukrem a přivedeme k varu. Přidáme oříšky, povaříme asi 2 minuty, necháme vychladnout a zamícháme nastrouhané piškoty.
      3. Těsto rozdělíme na čtyři díly a každý rozválíme na kulatý plát o průměru 30 cm. Necháme na vále přikryté utěrkou.
      4. Rozválené pláty rozkrájíme na 8 dílků a na kraj každého dílku dáme lžíci náplně. Pak stočíme do rohlíčků a hotové rozložíme na plech. Potřeme rozšlehaným žloutkem a necháme v chladu 15 minut odležet.
      5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.