Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Martinské rohlíčky s ořechovou náplní

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Martinské rohlíčky s ořechovou náplní

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • 20 g krupicového cukru
  • 100 ml mléka
  • 250 g Hery
  • 25 g droždí
  • špetka soli
  • žloutek na potření
  • 100 g lískových oříšků
  • 150 ml vody
  • 20 g sušeného mléka
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 g nastrouhaných piškotů
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Droždí smícháme s cukrem, vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme se špetkou soli, smícháme s vejcem, kváskem a rozpuštěnou vlažnou Herou a vypracujeme v tužší těsto. Necháme v chladničce 30 minut odpočinout. Vodu smícháme se sušeným mlékem a cukrem a přivedeme k varu. Přidáme oříšky, povaříme asi 2 minuty, necháme vychladnout a zamícháme nastrouhané piškoty. Těsto rozdělíme na čtyři díly a každý rozválíme na kulatý plát o průměru 30 cm. Necháme na vále přikryté utěrkou. Rozválené pláty rozkrájíme na 8 dílků a na kraj každého dílku dáme lžíci náplně. Pak stočíme do rohlíčků a hotové rozložíme na plech. Potřeme rozšlehaným žloutkem a necháme v chladu 15 minut odležet. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.