Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Skořicové jidášky s vlašskými ořechy

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Skořicové jidášky s vlašskými ořechy

Ingredience

  • 200 ml mléka
  • 100 g moučkového cukru
  • 30 g droždí
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g tuku rostlinného tuku Hera máslová příchuť + na vymazání
  • 2 žloutky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • Sůl
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 1 vejce na potření
  • 1 sáček skořicového cukru
  • 50 g rozinek
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Z části vlažného mléka, lžičky cukru, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.
  2. Tuk se zbylým cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme vzešlý kvásek, zbylou mouku i mléko, vanilkový cukr, špetku soli, citronovou kůru a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
  3. Těsto znovu prohněteme a necháme dalších 20 minut na teplém místě kynout.
  4. Pak těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm. Vejce rozšleháme a těsto jím potřeme. Posypeme ho skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy. Stočíme do rolády, rozkrájíme na plátky silné asi 3 cm a rozložíme na vymaštěný plech.
  5. Necháme je ještě 15 minut kynout. Pak jidášky potřeme zbylým rozšlehaným vejcem. Pečeme je v předehřáté troubě při 200 °C asi 18 minut. Po upečení je necháme na kovové mřížce vychladnout.