Strakatý koláč
Strakatý kakaový koláč s pudinkem a jemnou smetanovou polevou.
Čas přípravy20 minut
16 porce

Ingredience
Na těsto:
- 250 g cukru
- 50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 5 žloutků
- 5 bílků ušlehaných na tuhý sníh
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml mléka
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 PL kakaového prášku
Na krém:
- 2 balení vanilkového pudinku v prášku
- 800 ml mléka
- 6 PL cukru
Na polevu:
- 500 ml zakysané smetany
- 4 PL cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
- Z přísad na krém uvařte hustý pudink a nechte ho vychladnout.
- Smíchejte přísady na těsto (mimo bílků) a vypracujte tužší těsto. Nakonec do směsi jemně vmíchejte sníh z bílků.
- Směs nalijte na plech. Když je pudinková směs vychlazená na pokojovou teplotu, naaranžujte ji kopeček za kopečkem na tmavé těsto pomocí mokré lžíce. Koláč pečte v troubě předehřáté na 190 °C po dobu přibližně 35–40 minut.
- Cukr a vanilkový cukr zamíchejte do zakysané smetany, dokud se úplně nerozpustí. Směs nalijte na ještě teplé těsto a rozetřete ji rovnoměrně na celý povrch.
