Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Strakatý koláč

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Strakatý koláč

Ingredience

  • 250 g cukru
  • 50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 5 žloutků
  • 5 bílků ušlehaných na tuhý sníh
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 ml mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 PL kakaového prášku
  • 2 balení vanilkového pudinku v prášku
  • 800 ml mléka
  • 6 PL cukru
  • 500 ml zakysané smetany
  • 4 PL cukru
  • 1 vanilkový cukr
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Z přísad na krém uvařte hustý pudink a nechte ho vychladnout. Smíchejte přísady na těsto (mimo bílků) a vypracujte tužší těsto. Nakonec do směsi jemně vmíchejte sníh z bílků. Směs nalijte na plech. Když je pudinková směs vychlazená na pokojovou teplotu, naaranžujte ji kopeček za kopečkem na tmavé těsto pomocí mokré lžíce. Koláč pečte v troubě předehřáté na 190 °C po dobu přibližně 35–40 minut.
  2. Cukr a vanilkový cukr zamíchejte do zakysané smetany, dokud se úplně nerozpustí. Směs nalijte na ještě teplé těsto a rozetřete ji rovnoměrně na celý povrch.