use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Strakatý koláč

Strakatý kakaový koláč s pudinkem a jemnou smetanovou polevou.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy20 minut
  • 16 porce
recipe image Strakatý koláč

Ingredience

Na těsto:
  • 250 g cukru
  • 50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 5 žloutků
  • 5 bílků ušlehaných na tuhý sníh
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 ml mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 PL kakaového prášku
Na krém:
  • 2 balení vanilkového pudinku v prášku
  • 800 ml mléka
  • 6 PL cukru
Na polevu:
  • 500 ml zakysané smetany
  • 4 PL cukru
  • 1 vanilkový cukr

      Postup přípravy
      1. Z přísad na krém uvařte hustý pudink a nechte ho vychladnout.
      2. Smíchejte přísady na těsto (mimo bílků) a vypracujte tužší těsto. Nakonec do směsi jemně vmíchejte sníh z bílků.
      3. Směs nalijte na plech. Když je pudinková směs vychlazená na pokojovou teplotu, naaranžujte ji kopeček za kopečkem na tmavé těsto pomocí mokré lžíce. Koláč pečte v troubě předehřáté na 190 °C po dobu přibližně 35–40 minut.
      4. Cukr a vanilkový cukr zamíchejte do zakysané smetany, dokud se úplně nerozpustí. Směs nalijte na ještě teplé těsto a rozetřete ji rovnoměrně na celý povrch.