use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Šneci se skořicí a citronovou polevou

Skořicové šneky najdete snad ve všech nově vzniklých kavárnách. Jejich příprava není složitá a chutnají snad všem. Vyzkoušejte je i vy a provoňte svou kuchyni.
  • 2 hodiny
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 12 porce
recipe image Šneci se skořicí a citronovou polevou

Ingredience

Na těsto:
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 100 g Hery máslové
  • 1 vejce
  • 500 g hladké mouky
  • 50 g třtinového cukru
  • sáček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 20 g droždí (1/2 kostky)
Na náplň:
  • 1/4 lžičky kardamomu
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 skořicové cukry
  • 80 g změklé Hery máslové
Na potření:
  • 1 žloutek
  • lžíce mléka
Na polevu:
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce horké vody
  • 100 g moučkového cukru

      Postup přípravy
      1. Připravte si kvásek. Do vlažného mléka přidejte lžíci cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte pár minut na teplém místě vzejít.
      2. Do mouky přimíchejte cukr, špetku soli. Přilijte rozpuštěnou Heru máslovou a vyklepněte vejce. Přidejte kvásek a vypracujte měkké těsto. Těsto nechte v míse kynout pod utěrkou. Bude to trvat cca hodinu.
      3. Mezitím si připravte skořicovou náplň. Heru máslovou rozpusťte, vmíchejte do ní kardamon, cukr a skořicový cukr.
      4. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly. Rozválejte polovinu těsta do tvaru obdélníku, který má delší stranu širokou 25 cm. Potřete polovinou skořicové náplně. Z těsta krájejte pruhy široké 2 cm, dlouhé 25 cm. Každý pruh začněte z obou stran k sobě rolovat, aby vznikl šnek. To samé udělejte s druhou půlkou těsta. Šneky nechte ještě zhruba 20 minut kynout na pečicím papíru. Pečte na 180 °C cca 15–20 minut dozlatova.
      5. Zchladlé šneky pokapejte polevou z citronu, vody a cukru.