Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slimáci

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Slimáci

Ingredience

  • 150 g rostlinného tuku Hera
  • 500 g pšeničné mouky
  • 1 kostka kvasnic
  • 1 sklenka mléka (250 ml)
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 100 g hnědého cukru
  • 1 vanilkový cukr (16 g)
  • 150 g rozinek
  • 4 lžíce medu
  • 8 lžic hnědého cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Půl sklenice teplého mléka smícháme s 2 lžičkami cukru, 2 lžičkami mouky a kvasnicemi. Kvásek necháme chvíli na teplém místě vzejít. Mouku přesejeme do mísy a přidáme vzešlý kvásek. Přidáme rozpuštěný tuk, cukr, vanilkový cukr, vejce a sůl. Vypracujeme vláčné a nelepivé těsto, které ponecháme kynout cca 20 minut. Těsto přeložíme na lehce pomoučený vál, rozválíme na tenkou placku cca 0,5 cm. Placku potřeme medem, posypeme hnědým cukrem a rozinkami. Stočíme do ruličky. Krájíme na plátky. Plátky (hlemýždě) uložíme na pečicí papír v dostatečné vzdálenosti od sebe, protože ještě nakynou. Přikryjeme je utěrkou a necháme ještě zhruba 15 minut kynout. Až nakynou, pečeme je přibližně 20–25 minut. Ještě teplé hlemýždě můžeme potřít vodou smíchanou s moučkovým cukrem (1:1), čímž získají sametový vzhled.