Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dýňovo-zázvorový chlebíček

Tento voňavý chlebíček je vynikající i jen tak k čaji, ale podávat jej můžete i namazaný oblíbenou marmeládou.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 10 porce
recipe image Dýňovo-zázvorový chlebíček

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 175 g rozpuštěné Hery máslové
  • 140 g medu
  • 1 vejce
  • 250 g syrové dýně (nastrouhané)
  • 100 g mletého třtinového cukru
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce sušeného zázvoru
  • 2 lžíce třtinového cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy:
  1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Smíchejte Heru máslovou, med, vejce a strouhanou dýni. Až budete mít směs dostatečně promíchanou přidejte mouku, cukr a zázvor. Celou směs opět pořádně promíchejte.
  2. Formu na chléb si vymažte a vyložte pečicím papírem. Těsto nalijte do formy a povrch posypte třtinovým cukrem.
  3. Pečte 50–60 minut do zlato-hnědé barvy. Po vyndání nechte ve formě chladnout pět minut, poté vyndejte a nechte vychladnout na drátěném stojanu.