use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dýňovo-zázvorový chlebíček

Tento voňavý chlebíček je vynikající i jen tak k čaji, ale podávat jej můžete i namazaný oblíbenou marmeládou.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 10 porce
recipe image Dýňovo-zázvorový chlebíček

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 175 g rozpuštěné Hery máslové
  • 140 g medu
  • 1 vejce
  • 250 g syrové dýně (nastrouhané)
  • 100 g mletého třtinového cukru
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce sušeného zázvoru
  • 2 lžíce třtinového cukru

      Postup přípravy:
      1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Smíchejte Heru máslovou, med, vejce a strouhanou dýni. Až budete mít směs dostatečně promíchanou přidejte mouku, cukr a zázvor. Celou směs opět pořádně promíchejte.
      2. Formu na chléb si vymažte a vyložte pečicím papírem. Těsto nalijte do formy a povrch posypte třtinovým cukrem.
      3. Pečte 50–60 minut do zlato-hnědé barvy. Po vyndání nechte ve formě chladnout pět minut, poté vyndejte a nechte vychladnout na drátěném stojanu.