Dýňová bábovka
Krásně oranžová bábovka z pečené dýně je nejlepší s citronovou polevou. Vsadíme se, že takhle jste dýni ještě neochutnali.
Čas přípravy20 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 500 g dýně Hokaido
- 2 vejce
- 130 g Hery máslové
- 180 g krupicového cukru
- 230 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- špetka soli
- špetka mleté skořice
- 2 ks mletého nového koření
Na polevu:
- 100 g cukru moučka
- 1 lžíce horké vody
- 1 lžíce šťávy z citrónu
Postup přípravy:
- Dýni zbavte semínek. Nakrájejte na kostičky, zabalte do alobalu a vložte do trouby. Při 200 °C ji pečte asi 30 minut. Měkkou dýni nechte vychladnout a poté ji rozmixujte. Změklou Heru máslovou utřete s cukrem a vejci do pěny. Přimíchejte rozmixovanou dýni a mouku promísenou s práškem do pečiva, špetkou soli a kořením. Ze směsi vypracujte vláčné těsto.
- Formu vymažte, vysypte moukou a naplňte těstem. Pečte v předehřáté troubě při 150 °C asi 40 minut.
- Po upečení můžete hotovou bábovku ozdobit citrónovou polevou, kterou připravíte smícháním horké vody se šťávou z citrónu v míse. Do mísy postupně zašlehejte prosátý cukr, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.
