Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dýňová bábovka

Krásně oranžová bábovka z pečené dýně je nejlepší s citronovou polevou. Vsadíme se, že takhle jste dýni ještě neochutnali.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Dýňová bábovka

Ingredience

Na těsto:
  • 500 g dýně Hokaido
  • 2 vejce
  • 130 g Hery máslové
  • 180 g krupicového cukru
  • 230 g hladké mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • špetka soli
  • špetka mleté skořice
  • 2 ks mletého nového koření
Na polevu:
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce horké vody
  • 1 lžíce šťávy z citrónu

      Postup přípravy:
      1. Dýni zbavte semínek. Nakrájejte na kostičky, zabalte do alobalu a vložte do trouby. Při 200 °C ji pečte asi 30 minut. Měkkou dýni nechte vychladnout a poté ji rozmixujte. Změklou Heru máslovou utřete s cukrem a vejci do pěny. Přimíchejte rozmixovanou dýni a mouku promísenou s práškem do pečiva, špetkou soli a kořením. Ze směsi vypracujte vláčné těsto.
      2. Formu vymažte, vysypte moukou a naplňte těstem. Pečte v předehřáté troubě při 150 °C asi 40 minut.
      3. Po upečení můžete hotovou bábovku ozdobit citrónovou polevou, kterou připravíte smícháním horké vody se šťávou z citrónu v míse. Do mísy postupně zašlehejte prosátý cukr, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.