Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dýňová bábovka

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Dýňová bábovka

Ingredience

  • 500 g dýně Hokaido
  • 2 vejce
  • 130 g Hery máslové
  • 180 g krupicového cukru
  • 230 g hladké mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • špetka soli
  • špetka mleté skořice
  • 2 ks mletého nového koření
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce horké vody
  • 1 lžíce šťávy z citrónu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Dýni zbavte semínek. Nakrájejte na kostičky, zabalte do alobalu a vložte do trouby. Při 200 °C ji pečte asi 30 minut. Měkkou dýni nechte vychladnout a poté ji rozmixujte. Změklou Heru máslovou utřete s cukrem a vejci do pěny. Přimíchejte rozmixovanou dýni a mouku promísenou s práškem do pečiva, špetkou soli a kořením. Ze směsi vypracujte vláčné těsto.
  2. Po upečení můžete hotovou bábovku ozdobit citrónovou polevou, kterou připravíte smícháním horké vody se šťávou z citrónu v míse. Do mísy postupně zašlehejte prosátý cukr, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.
  3. Formu vymažte, vysypte moukou a naplňte těstem. Pečte v předehřáté troubě při 150 °C asi 40 minut.