use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dýňová bábovka

Krásně oranžová bábovka z pečené dýně je nejlepší s citronovou polevou. Vsadíme se, že takhle jste dýni ještě neochutnali.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Dýňová bábovka

Ingredience

Na těsto:
  • 500 g dýně Hokaido
  • 2 vejce
  • 130 g Hery máslové
  • 180 g krupicového cukru
  • 230 g hladké mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • špetka soli
  • špetka mleté skořice
  • 2 ks mletého nového koření
Na polevu:
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce horké vody
  • 1 lžíce šťávy z citrónu

      Postup přípravy:
      1. Dýni zbavte semínek. Nakrájejte na kostičky, zabalte do alobalu a vložte do trouby. Při 200 °C ji pečte asi 30 minut. Měkkou dýni nechte vychladnout a poté ji rozmixujte. Změklou Heru máslovou utřete s cukrem a vejci do pěny. Přimíchejte rozmixovanou dýni a mouku promísenou s práškem do pečiva, špetkou soli a kořením. Ze směsi vypracujte vláčné těsto.
      2. Formu vymažte, vysypte moukou a naplňte těstem. Pečte v předehřáté troubě při 150 °C asi 40 minut.
      3. Po upečení můžete hotovou bábovku ozdobit citrónovou polevou, kterou připravíte smícháním horké vody se šťávou z citrónu v míse. Do mísy postupně zašlehejte prosátý cukr, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.