use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bábovka Babadýňa

Halloweenská dekorace a zároveň dezert. Vyzkoušejte naši Babadýňu!
  • 2 hodiny 45 minut
  • Čas přípravy45 minut
  • 24 porce
recipe image Bábovka Babadýňa

Ingredience

Na těsto:
  • 2× 300 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 2× 300 g krystalového cukru
  • 2× pár kapek vanilkového extraktu
  • 2× 6 vajíček
  • 2× 400 g polohrubé mouky
  • 2× 50 g mletých lískových oříšků
  • 2× 30 g kakaa
  • 2× 1 balíček prášku do pečiva
  • 2× 1 špetka soli
  • 2× 150 ml mléka
  • Na dozdobení:
Na ozdobení:
  • 200 g marcipánové hmoty
  • zelené potravinářské barvivo
  • oranžové potravinářské barvivo
  • 2–3 PL pomerančového džusu
  • 200 g moučkového cukru

      Postup přípravy
      1. Základem receptu jsou dvě bábovky. Nejlepší je péct bábovky postupně. Troubu předehřejte na 180 °C (160 °C horkovzdušnou). Následně nádobu vymažte Herou a vysypte moukou.
      2. Heru, cukr a vanilkový extrakt vyšlehejte ručním mixérem a postupně přidávejte vejce. Do těsta přidejte mouku, mleté lískové oříšky, kakao, prášek do pečiva a špetku soli ve dvou dávkách. Postupně do těsta přilévejte i mléko. Těsto poté nalijte do připravené formy na bábovku a vložte do spodní části předehřáté trouby na cca 60 minut. Zda je bábovka hotová, zkontrolujte pomocí dřevěné špejle, kterou zapíchnete do bábovky. Následně ji nechte vychladnout, dokud se neuvolní z formy, a poté ji dejte vychladit do lednice. Stejný postup platí i pro druhou bábovku.
      3. Obarvěte si marcipánovou hmotu nazeleno a vytvarujte silnou stopku dýně.
      4. Oběma bábovkám zarovnejte spodek tak, aby na sebe pasovaly. Poté z nich vytvořte „dýni“. Vzniklý otvor vyplňte kuchyňskou papírovou utěrkou tak, aby marcipánová stopka držela co nejlépe. K výrobě oranžové polevy rozmíchejte pomerančový džus s oranžovým potravinářským barvivem a moučkovým cukrem do krémové konzistence. Následně jím přelijte bábovku. Zaschlá poleva připevní stopku k bábovce a budete moci vytáhnout papírovou utěrku.