Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bábovka Babadýňa

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Bábovka Babadýňa

Ingredience

  • Na těsto:
  • 2× 300 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 2× 300 g krystalového cukru
  • 2× pár kapek vanilkového extraktu
  • 2× 6 vajíček
  • 2× 400 g polohrubé mouky
  • 2× 50 g mletých lískových oříšků
  • 2× 30 g kakaa
  • 2× 1 balíček prášku do pečiva
  • 2× 1 špetka soli
  • 2× 150 ml mléka
  • Na dozdobení:
  • 200 g marcipánové hmoty
  • zelené potravinářské barvivo
  • oranžové potravinářské barvivo
  • 2–3 PL pomerančového džusu
  • 200 g moučkového cukru
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Základem receptu jsou dvě bábovky. Nejlepší je péct bábovky postupně. Troubu předehřejte na 180 °C (160 °C horkovzdušnou). Následně nádobu vymažte Herou a vysypte moukou. Heru, cukr a vanilkový extrakt vyšlehejte ručním mixérem a postupně přidávejte vejce. Do těsta přidejte mouku, mleté lískové oříšky, kakao, prášek do pečiva a špetku soli ve dvou dávkách. Postupně do těsta přilévejte i mléko. Těsto poté nalijte do připravené formy na bábovku a vložte do spodní části předehřáté trouby na cca 60 minut. Zda je bábovka hotová, zkontrolujte pomocí dřevěné špejle, kterou zapíchnete do bábovky. Následně ji nechte vychladnout, dokud se neuvolní z formy, a poté ji dejte vychladit do lednice. Stejný postup platí i pro druhou bábovku. Obarvěte si marcipánovou hmotu nazeleno a vytvarujte silnou stopku dýně.
  2. Oběma bábovkám zarovnejte spodek tak, aby na sebe pasovaly. Poté z nich vytvořte „dýni“. Vzniklý otvor vyplňte kuchyňskou papírovou utěrkou tak, aby marcipánová stopka držela co nejlépe. K výrobě oranžové polevy rozmíchejte pomerančový džus s oranžovým potravinářským barvivem a moučkovým cukrem do krémové konzistence. Následně jím přelijte bábovku. Zaschlá poleva připevní stopku k bábovce a budete moci vytáhnout papírovou utěrku.