Dýňový cheesecake
Voní po kardamonu a skořici. Vyzkoušejte náš recept na dýňový cheesecake a vychutnejte si podzim se vším všudy.
Čas přípravy30 minut
1 porce

Ingredience
Na těsto:
- 250 g rostlinného tuku Hera
- 800 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- špetka skořice
- špetka kardamonu
Dýňová směs:
- 1 kg dýně hokaido nakrájené na kousky
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce medu
- 4 ks vajec
- 200 g sýru Buko nebo Mascarpone
- špetka soli
Postup přípravy:
- Všechny suroviny smícháme a vypracujeme na hladké těsto, kterým vyložíme koláčovou formu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme dozlatova na 160 °C. Necháme vychladnout a naplníme připravenou směsí.
- Dýni podusíme do měkka, nejlépe v páře, a následně rozmixujeme. Přidáme ostatní suroviny. Naplníme upečený korpus a dáme péct při teplotě 150 °C na asi 30 minut.
- Po upečení necháme vychladnout a podáváme se šlehačkou.
