Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dýňový koláč

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Dýňový koláč

Ingredience

  • 250 g rostlinného tuku Hera
  • 800 g hladké mouky
  • 150  g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • špetka skořice
  • špetka kardamonu
  • 1 kg dýně hokaido nakrájené na kousky
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 4 ks vajec
  • 200 g sýru Buko nebo Mascarpone
  • špetka soli
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme na hladké těsto, kterým vyložíme koláčovou formu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme dozlatova na 160 ° C. Necháme vychladnout a naplníme připravenou směsí. Dýni podusíme do měkka, nejlépe v páře, a následně rozmixujeme. Přidáme ostatní suroviny. Naplníme upečený korpus a dáme péct při teplotě 150 ° C na asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme se šlehačkou.