use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dýňový cheesecake

Voní po kardamonu a skořici. Vyzkoušejte náš recept na dýňový cheesecake a vychutnejte si podzim se vším všudy.
  • 1 hodiny 15 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 1 porce
recipe image Dýňový koláč

Ingredience

Na těsto:
  • 250 g rostlinného tuku Hera
  • 800 g hladké mouky
  • 150  g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • špetka skořice
  • špetka kardamonu
Dýňová směs:
  • 1 kg dýně hokaido nakrájené na kousky
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 4 ks vajec
  • 200 g sýru Buko nebo Mascarpone
  • špetka soli

      Postup přípravy:
      1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme na hladké těsto, kterým vyložíme koláčovou formu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme dozlatova na 160 °C. Necháme vychladnout a naplníme připravenou směsí.
      2. Dýni podusíme do měkka, nejlépe v páře, a následně rozmixujeme. Přidáme ostatní suroviny. Naplníme upečený korpus a dáme péct při teplotě 150 °C na asi 30 minut.
      3. Po upečení necháme vychladnout a podáváme se šlehačkou.