Slavnostní bábovka
Udělejte z klasické bábovky slavnostní. Stačí ji parádně ozdobit.
Čas přípravy20 minut
16 porce

Ingredience
Na těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku rozpuštěné Hery máslové
- 2 vejce
- kakao dle chuti
Na polevu:
- 150 g smetany ke šlehání
- 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
Postup přípravy:
- Všechny ingredience zamíchejte dohromady buď ručně nebo robotem, dokud se vše nespojí v hladké těsto. Připravené těsto vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Takto připravenou bábovku vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte cca 35–45 minut na 170 °C.
- Na plotně si v hrnci přiveďte k varu smetanu. Až začne vařit, plotnu vypněte a smetanu stáhněte z plotny. Nalámejte do smetany čokoládu a nechte cca pět minut rozpouštět. Rozmíchejte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, kterou polijte bábovku. Můžete ozdobit ovocem a jedlými květy.
