use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slavnostní bábovka

Udělejte z klasické bábovky slavnostní. Stačí ji parádně ozdobit.
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 16 porce
recipe image Slavnostní bábovka

Ingredience

Na těsto:
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku rozpuštěné Hery máslové
  • 2 vejce
  • kakao dle chuti
Na polevu:
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa

      Postup přípravy:
      1. Všechny ingredience zamíchejte dohromady buď ručně nebo robotem, dokud se vše nespojí v hladké těsto. Připravené těsto vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Takto připravenou bábovku vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte cca 35–45 minut na 170 °C.
      2. Na plotně si v hrnci přiveďte k varu smetanu. Až začne vařit, plotnu vypněte a smetanu stáhněte z plotny. Nalámejte do smetany čokoládu a nechte cca pět minut rozpouštět. Rozmíchejte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, kterou polijte bábovku. Můžete ozdobit ovocem a jedlými květy.