Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slavnostní bábovka

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Slavnostní bábovka

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku rozpuštěné Hery máslové
  • 2 vejce
  • kakao dle chuti
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Všechny ingredience zamíchejte dohromady buď ručně, nebo robotem, dokud se vše nespojí v hladké těsto. Připravené těsto vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Takto připravenou bábovku vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte cca 35 – 45 minut na 170 °C.
  2. Na plotně si v hrnci přiveďte k varu smetanu. Až začne vařit, plotnu vypněte a smetanu stáhněte z plotny. Nalámejte do smetany čokoládu a nechte cca pět minut rozpouštět. Rozmíchejte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, kterou polijte bábovku. Můžete ozdobit ovocem a jedlými květy.