Perníkový věnec
Nebo zkrátka perníková bábovka – podle toho, jakou formu použijete. Recept je jednoduchý a krásně jej doplní ozdoba v podobě fíků (ty můžete zkusit dát i rovnou do těsta).
Čas přípravy15 minut
12 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí:
- 2 celá vejce
- 2 PL kakaa
- 150 g krupicového cukru
- 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 320 g hladké mouky smíchané s 1 práškem do perníku
- 200–250 ml mléka pokojové teploty
Postup přípravy
- Všechny ingredience přidávejte a zapracovávejte v pořadí uvedeném v receptu. Mléko přidejte tak, aby se vám těsto lépe lilo do formy a nebylo moc husté. Formu zvolte dle svého uvážení. My jsme zvolili formu na rovnou bábovku, kterou jsme vystříkali olejem. Při použití silikonových forem není potřeba vymazávat.
- Pečte na 180 °C něco přes půl hodiny. Upečení zkusíte vpichem špejle. Po vychladnutí polijte čokoládou a posypte jemně namletými ořechy. Ozdobte celými ořechy a fíky.
