use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníkový věnec

Nebo zkrátka perníková bábovka – podle toho, jakou formu použijete. Recept je jednoduchý a krásně jej doplní ozdoba v podobě fíků (ty můžete zkusit dát i rovnou do těsta).
  • 45 minut
  • Čas přípravy15 minut
  • 12 porce
recipe image Perníkový věnec

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 2 celá vejce
  • 2 PL kakaa
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 320 g hladké mouky smíchané s 1 práškem do perníku
  • 200–250 ml mléka pokojové teploty

      Postup přípravy
      1. Všechny ingredience přidávejte a zapracovávejte v pořadí uvedeném v receptu. Mléko přidejte tak, aby se vám těsto lépe lilo do formy a nebylo moc husté. Formu zvolte dle svého uvážení. My jsme zvolili formu na rovnou bábovku, kterou jsme vystříkali olejem. Při použití silikonových forem není potřeba vymazávat.
      2. Pečte na 180 °C něco přes půl hodiny. Upečení zkusíte vpichem špejle. Po vychladnutí polijte čokoládou a posypte jemně namletými ořechy. Ozdobte celými ořechy a fíky.