use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládový dort

Rychlý čokoládový dort se peče jen 7 minut a bude vám k němu stačit jen mikrovlnná trouba. Nevěříte? Vyzkoušejte.
  • 30 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Čokoládový dort

Ingredience

Na dort:
  • 100 ml rozpuštěného rostlinného tuku Hera Máslová příchuť
  • 175 g krupicového cukru
  • 140 g hladké mouky
  • 3 lžíce kvalitního kakaa
  • 100 ml horké vody
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 2 velká vajíčka
  • 1 lžička vanilkové esence
  • čokoládové sypání a okvětní lístky růže na ozdobu
Na ganache:
  • 100 g tmavé čokolády nalámané na kousky
  • 5 lžic velmi tučné smetany

      Postup přípravy:
      1. Silikonovou formu (vhodnou do mikrovlnné trouby o průměru 22 cm) vymažte rostlinným tukem a dno vyložte pečicím papírem. Ve větší míse smíchejte cukr, prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva. V menší misce vyšlehejte všechny mokré ingredience, dokud se nespojí. Mokré ingredience vlijte k suchým ingrediencím a zpracujte hladké těsto bez hrudek. Těsto vlijte do připravené formy a párkrát s ní jemně bouchněte o stůl, čímž se zbavíte vzduchových bublinek. Formu přikryjte potravinovou fólií vhodnou do mikrovlnné trouby.
      2. Připravujte na nejvyšší výkon (800 W) po dobu 7 minut. Formu vyndejte z mikrovlnné trouby a pomocí špejle vyzkoušejte, zda je korpus správně propečený. Formu s korpusem nechejte ještě 5 minut odpočívat a poté vyklopte na chladící mřížku.
      3. Mezitím si připravte ganache. V mikrovlnné troubě (600 W) rozpusťte čokoládu, bude to trvat asi 2 minuty. Každých 30 vteřin ji pořádně promíchejte. K rozpuštěné čokoládě pak jen nakonec vmíchejte smetanu.
      4. Vychladlý korpus už jen polijte připravenou ganachí, ozdobte čokoládovým sypáním a okvětními lístky růže.