Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládový dort

  • Čas pečení30 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Čokoládový dort

Ingredience

  • 100 ml rozpuštěného rostlinného tuku Hera Máslová příchuť
  • 175 g krupicového cukru
  • 140 g hladké mouky
  • 3 lžíce kvalitního kakaa
  • 100 ml horké vody
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 2 velká vajíčka
  • 1 lžička vanilkové esence
  • čokoládové sypání a okvětní lístky růže na ozdobu
  • 100 g tmavé čokolády, nalámané na kousky
  • 5 lžic velmi tučné smetany
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Silikonovou formu (vhodnou do mikrovlnné trouby o průměru 22 cm) vymažte rostlinným tukem a dno vyložte pečicím papírem. Ve větší míse smíchejte cukr, prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva. V menší misce vyšlehejte všechny mokré ingredience, dokud se nespojí. Mokré ingredience vlijte k suchým ingrediencím a zpracujte hladké těsto bez hrudek. Těsto vlijte do připravené formy a párkrát s ní jemně bouchněte o stůl, čímž se zbavíte vzduchových bublinek. Formu přikryjte potravinovou fólií vhodnou do mikrovlnné trouby.
  2. Připravujte na nejvyšší výkon (800W) po dobu 7 minut. Formu vyndejte z mikrovlnné trouby a pomocí špejle vyzkoušejte, zda je korpus správně propečený. Formu s korpusem nechejte ještě 5 minut odpočívat a poté vyklopte na chladící mřížku.
  3. Mezitím si připravte ganache. V mikrovlnné troubě (600W) rozpusťte čokoládu, bude to trvat asi 2 minuty. Každých 30 vteřin ji pořádně promíchejte. K rozpuštěné čokoládě pak jen nakonec vmíchejte smetanu.
  4. Vychladlý korpus už jen polijte připravenou ganachí, ozdobte čokoládovým sypáním a okvětními lístky růže.