Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Borůvkový koláč

Tento koláč vypadá jako obláček a chutná přímo božsky, to nebude náhoda! :)
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy25 minut
  • 8 porce
recipe image Borůvkový závin

Ingredience

Těsto:
  • ½  kostky rostlinného tuku Hera (125g)
  • ½  sklenice moučkového cukru (100g)
  • 3 vaječné žloutky
  • 1 sklenice mouky (170g)
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 lžička prášku do pečiva
Poleva:
  • 2 sklenice borůvek
  • 1 sklenice mletých mandlí
  • 3 vaječné bílky
  • 1 lžička bramborové mouky
  • ½  sklenice cukru (125 g)

      Postup přípravy
      1. Utřete v míse měkký tuk Hera s cukrem. Za stálého tření přidejte odděleně žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
      2. Vymažte koláčový tác (o průměru 24 cm) tukem Hera a vysypejte jej moukou. Těsto na tác přeneste a rovnoměrně jej rozložte. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut.
      3. Ušlehejte bílky s cukrem na tuhý sníh. Na konci šlehání přidejte bramborovou mouku.
      4. Tuhý sníh šetrně smíchejte s polovinou mletých mandlí.
      5. Zbývající část mletých mandlí a borůvky nasypejte na upečený koláč.
      6. Na ovoce zdobně naneste sníh a koláč dejte zpět do trouby. Pečte nejprve 30 minut při 180 °C a poté dalších 20 minut při 120 °C.