Borůvkový závin
Čas pečení45 minut
1 porce

Ingredience
- ½ kostky rostlinného tuku Hera (125g)
- ½ sklenice moučkového cukru (100g)
- 3 vaječné žloutky
- 1 sklenice mouky (170g)
- 2 lžíce solamylu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 sklenice borůvek
- 1 sklenice mletých mandlí
- 3 vaječné bílky
- 1 lžička bramborové mouky
- ½ sklenice cukru (125g)
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Utřete v míse měkký tuk Hera s cukrem. Za stálého tření přidejte odděleně žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Vymažte koláčový tác (o průměru 24 cm) tukem Hera a vysypejte jej moukou. Těsto na tác přeneste a rovnoměrně jej rozetřete. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut.
- Ušlehejte bílky s cukrem na tuhý sníh. Na konci šlehání přidejte bramborovou mouku.
- Tuhý sníh šetrně smíchejte s polovinou mletých mandlí.
- Zbývající část mletých mandlí a borůvky nasypejte na upečený koláč.
- Na ovoce zdobně naneste sníh a koláč dejte zpět do trouby. Pečte nejprve 30 minut při 180 °C a poté dalších 20 minut při 120 °C.