Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Borůvkový závin

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Borůvkový závin

Ingredience

  • ½  kostky rostlinného tuku Hera (125g)
  • ½  sklenice moučkového cukru (100g)
  • 3 vaječné žloutky
  • 1 sklenice mouky (170g)
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 sklenice borůvek
  • 1 sklenice mletých mandlí
  • 3 vaječné bílky
  • 1 lžička bramborové mouky
  • ½  sklenice cukru (125g)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Utřete v míse měkký tuk Hera s cukrem. Za stálého tření přidejte odděleně žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Vymažte koláčový tác (o průměru 24 cm) tukem Hera a vysypejte jej moukou. Těsto na tác přeneste a rovnoměrně jej rozetřete. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut.
  3. Ušlehejte bílky s cukrem na tuhý sníh. Na konci šlehání přidejte bramborovou mouku.
  4. Tuhý sníh šetrně smíchejte s polovinou mletých mandlí.
  5. Zbývající část mletých mandlí a borůvky nasypejte na upečený koláč.
  6. Na ovoce zdobně naneste sníh a koláč dejte zpět do trouby. Pečte nejprve 30 minut při 180 °C a poté dalších 20 minut při 120 °C.