Borůvkový koláč
Tento koláč vypadá jako obláček a chutná přímo božsky, to nebude náhoda! :)
Čas přípravy25 minut
8 porce

Ingredience
Těsto:
- ½ kostky rostlinného tuku Hera (125g)
- ½ sklenice moučkového cukru (100g)
- 3 vaječné žloutky
- 1 sklenice mouky (170g)
- 2 lžíce solamylu
- 1 lžička prášku do pečiva
Poleva:
- 2 sklenice borůvek
- 1 sklenice mletých mandlí
- 3 vaječné bílky
- 1 lžička bramborové mouky
- ½ sklenice cukru (125 g)
Postup přípravy
- Utřete v míse měkký tuk Hera s cukrem. Za stálého tření přidejte odděleně žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Vymažte koláčový tác (o průměru 24 cm) tukem Hera a vysypejte jej moukou. Těsto na tác přeneste a rovnoměrně jej rozložte. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut.
- Ušlehejte bílky s cukrem na tuhý sníh. Na konci šlehání přidejte bramborovou mouku.
- Tuhý sníh šetrně smíchejte s polovinou mletých mandlí.
- Zbývající část mletých mandlí a borůvky nasypejte na upečený koláč.
- Na ovoce zdobně naneste sníh a koláč dejte zpět do trouby. Pečte nejprve 30 minut při 180 °C a poté dalších 20 minut při 120 °C.
