Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slaní šneci

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Slaní šneci

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 100 g rostlinného tuku Hera
  • 250 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 2 PL cukru
  • 1 vejce
  • 1 ČL soli
  • 300 g strouhaného uzeného sýra
  • 2 žloutky
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 PL polohrubé mouky
  • 30 g rostlinného tuku Hera
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 100 ml mléka
  • 3 vejce
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. V teplém mléce rozmíchejte droždí, cukr a malé množství mouky a nechte vytvořit kvásek. Smíchejte sůl se zbývající moukou, přidejte kvásek a vejce. Nakonec vlijte i rozpuštěnou Heru a vypracujte hladké těsto, které nechte vykynout na teplém místě.
  2. Ve velké míse smíchejte všechny přísady na náplň. Na moukou poprášeném povrchu vyválejte těsto do tvaru obdélníku. Rozložte náplň na těsto a srolujte do válečku. Rozkrájejte váleček na 2 cm široké rolky, které položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě vykynout na teplém místě. Pečete v předehřáté troubě na 180 °C asi 25–35 minut dozlatova.