Slaní šneci
Slaní šneci z kynutého těsta s uzeným sýrem jsou super svačinka, nebo si je vychutnejte večer se sklenkou vína nebo piva.
- Čas přípravy30 minut
- 12 porce
Ingredience
Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 100 g rostlinného tuku Hera
- 250 ml mléka
- 30 g droždí
- 2 PL cukru
- 1 vejce
- 1 ČL soli
Na náplň:
- 300 g strouhaného uzeného sýra
- 2 žloutky
- 150 g zakysané smetany
- 2 PL polohrubé mouky
- 30 g rostlinného tuku Hera
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 100 ml mléka
- 3 vejce
Postup přípravy
- V teplém mléce rozmíchejte droždí, cukr a malé množství mouky a nechte vytvořit kvásek. Smíchejte sůl se zbývající moukou, přidejte kvásek a vejce. Nakonec vlijte i rozpuštěnou Heru a vypracujte hladké těsto, které nechte vykynout na teplém místě.
- Ve velké míse smíchejte všechny přísady na náplň. Na moukou poprášeném povrchu vyválejte těsto do tvaru obdélníku. Rozložte náplň na těsto a srolujte do válečku. Rozkrájejte váleček na 2 cm široké rolky, které položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě vykynout na teplém místě. Pečete v předehřáté troubě na 180 °C asi 25–35 minut dozlatova.