Slané řecké rohlíčky
Čas pečení45 minut
1 porce

Ingredience
- 500 g mouky
- 25 g instantního droždí
- 100 g změklé Hery
- 2 žloutky
- 3 kávové lžičky soli
- 2,5-3 dl vlažného mléka
- 200 g šunky
- 1 vejce
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Droždí rozpustíme v troše mléka, poté s ostatními ingrediencemi vypracujeme těsto konzistencí podobné štrúdlovému. Uložíme na teplé místo a necháme kynout. Když vykyne, vylijeme jej na moukou posypanou desku a vytáhneme na obdélník o rozměrech 60 × 30 cm. Kratší stranu v polovině rozřízneme a vyřezáváme trojúhelníky. Šunku nakrájíme na pláty 5 × 0,5 cm a pokládáme je podélně na trojúhelníčky. Těsně srolujeme, položíme na plech pokrytý pečicím papírem a tvarujeme na rohlíčky. Povrch potřeme vajíčkem, pak ozdobíme zbylou šunkou. Necháme ještě jednou vykynout. Před pečením znovu potřeme vajíčkem a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C asi 15-20 minut.