Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slané řecké rohlíčky

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Slané řecké rohlíčky

Ingredience

  • 500 g mouky
  • 25 g instantního droždí
  • 100 g změklé Hery
  • 2 žloutky
  • 3 kávové lžičky soli
  • 2,5-3 dl vlažného mléka
  • 200 g šunky
  • 1 vejce
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Droždí rozpustíme v troše mléka, poté s ostatními ingrediencemi vypracujeme těsto konzistencí podobné štrúdlovému. Uložíme na teplé místo a necháme kynout. Když vykyne, vylijeme jej na moukou posypanou desku a vytáhneme na obdélník o rozměrech 60 × 30 cm. Kratší stranu v polovině rozřízneme a vyřezáváme trojúhelníky. Šunku nakrájíme na pláty 5 × 0,5 cm a pokládáme je podélně na trojúhelníčky. Těsně srolujeme, položíme na plech pokrytý pečicím papírem a tvarujeme na rohlíčky. Povrch potřeme vajíčkem, pak ozdobíme zbylou šunkou. Necháme ještě jednou vykynout. Před pečením znovu potřeme vajíčkem a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C asi 15-20 minut.