Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bagetky s rozmarýnem a olivami

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Bagetky s rozmarýnem a olivami

Ingredience

  • 12,5 dkg rostlinného tuku Hera
  • 1 kg polohrubé mouky
  • 3 dl mléka
  • 3 dl vody
  • 6 dkg sušených kvasnic
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1-2 čajové lžičky soli
  • čerstvý rozmarýn (nakrájíme na malé kousky)
  • 10 dkg černých oliv
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Smíchejte teplé mléko a vodu, přidejte cukr, kvasnice a 1 polévkovou lžíci mouky.
  2. Poté nechte směs vzejít na teplém místě.
  3. Smíchejte zbývající mouku, sůl, rozmarýn a rozpuštěnou Heru, pak přidejte vzešlý kvásek.
  4. Těsto vypracujte rukama do hladké textury.
  5. Přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud je dvakrát tak velké.
  6. Přesuňte těsto na moukou poprášený povrch a rozdělte jej na několik stejných dílů.
  7. Do každého kusu těsta vtiskněte několik oliv a vytvarujte bagetky.
  8. Ozdobte kroužky oliv a rozmarýnem.
  9. Bagetky dejte na plech, přikryjte a nechte ještě jednou vykynout.
  10. Poté pečte v předehřáté troubě na 180 ° C dozlatova.