Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bagetky s rozmarýnem a olivami

Domácí pečivo se s tím kupovaným zkrátka nedá srovnat. Vyzkoušejte naše voňavé bagetky s rozmarýnem a olivami, které jim dodají příjemnou vláčnost.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 8 porce
recipe image Bagetky s rozmarýnem a olivami

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 12,5 dkg rostlinného tuku Hera
  • 1 kg polohrubé mouky
  • 3 dl mléka
  • 3 dl vody
  • 6 dkg sušených kvasnic
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1-2 čajové lžičky soli
  • čerstvý rozmarýn (nakrájíme na malé kousky)
  • 10 dkg černých oliv

      Postup přípravy:
      1. Smíchejte teplé mléko a vodu, přidejte cukr, kvasnice a 1 polévkovou lžíci mouky. Poté nechte směs vzejít na teplém místě.
      2. Smíchejte zbývající mouku, sůl, rozmarýn a rozpuštěnou Heru, pak přidejte vzešlý kvásek.
      3. Těsto vypracujte rukama do hladké textury.
      4. Přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud není dvakrát tak velké.
      5. Přesuňte těsto na moukou poprášený povrch a rozdělte jej na několik stejných dílů.
      6. Do každého kusu těsta vtiskněte několik oliv a vytvarujte bagetky.
      7. Ozdobte kroužky oliv a rozmarýnem.
      8. Bagetky dejte na plech, přikryjte a nechte ještě jednou vykynout.
      9. Poté pečte v předehřáté troubě na 180 ° C dozlatova.