use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bagetky s rozmarýnem a olivami

Domácí pečivo se s tím kupovaným zkrátka nedá srovnat. Vyzkoušejte naše voňavé bagetky s rozmarýnem a olivami, které jim dodají příjemnou vláčnost.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 8 porce
recipe image Bagetky s rozmarýnem a olivami

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 12,5 dkg rostlinného tuku Hera
  • 1 kg polohrubé mouky
  • 3 dl mléka
  • 3 dl vody
  • 6 dkg sušených kvasnic
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1-2 čajové lžičky soli
  • čerstvý rozmarýn (nakrájíme na malé kousky)
  • 10 dkg černých oliv

      Postup přípravy:
      1. Smíchejte teplé mléko a vodu, přidejte cukr, kvasnice a 1 polévkovou lžíci mouky. Poté nechte směs vzejít na teplém místě.
      2. Smíchejte zbývající mouku, sůl, rozmarýn a rozpuštěnou Heru, pak přidejte vzešlý kvásek.
      3. Těsto vypracujte rukama do hladké textury.
      4. Přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud není dvakrát tak velké.
      5. Přesuňte těsto na moukou poprášený povrch a rozdělte jej na několik stejných dílů.
      6. Do každého kusu těsta vtiskněte několik oliv a vytvarujte bagetky.
      7. Ozdobte kroužky oliv a rozmarýnem.
      8. Bagetky dejte na plech, přikryjte a nechte ještě jednou vykynout.
      9. Poté pečte v předehřáté troubě na 180 ° C dozlatova.