Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Šátečky z kynutého těsta plněné jablky

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Šátečky z kynutého těsta plněné jablky

Ingredience

  • - 100 g Hery máslové
  • - 500 g hladké mouky
  • - 1 žloutky
  • - 20 g droždí
  • - 250 ml mléka
  • - 1 ČL soli
  • - 100 g cukru krupice
  • - 1 vejce na potření
  • - 6 jablek
  • - 2 lžíce vody
  • - ½ lžičky skořice
  • - 1 plátek Hery máslové
  • - třtinový cukr dle chuti
  • - vanilkový cukr
  • - mleté ořechy, rozinky dle chuti
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Z droždí, lžičky cukru, části vlažného mléka si připravte kvásek. Heru máslovou rozpusťte. Do mísy dejte mouku promíchanou se solí, žloutky, kvásek a vlažné mléko. Suroviny částečně promíchejte, a nakonec přidejte vlažnou rozpuštěnou Heru máslovou a vypracujte těsto. Nechte na teplém místě kynout, během doby kynutí alespoň dvakrát propracujte.
  2. Jablka oloupejte a nastrouhejte, do větší pánve dejte jablka a přidejte přibližně 2 lžíce vody, oslaďte třtinovým a vanilkovým cukrem, přidejte skořici a plátek Hery máslové. Jablka duste do měkka do vyvaření veškeré tekutiny (asi 20 minut). Podle chuti přidejte ořechy a rozinky.
  3. Po vykynutí těsto rozválejte na plát silný asi 5 mm a rozkrájejte na čtverce 8 × 8 cm. Naplňte jablkovou náplní a přeložte, aby vznikla kapsa. Okraje kapsy můžete ještě pomačkat vidličkou. Opatrně přeneste na plech a pečte v troubě vyhřáté na 175 °C asi 20 minut dozlatova.