use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Chlebíček se sušeným ovocem

Klasický biskupský chlebíček. Je dobrý jen tak s čajem, nebo například namazaný máslem.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 16 porce
recipe image Chlebíček se sušeným ovocem

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 2 sklenice mouky (250 g)
  • 1 kostka rostlinného tuku Hera (250 g)
  • 5 vajec
  • vanilkový cukr (16 g)
  • 1 sklenice moučkového cukru (150 g)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • sušené ovoce

      Postup přípravy
      1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
      2. Rostlinný tuk utřete s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, žloutky přidávejte postupně po jednom. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do směsi přideje mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Nakonec přidejte sušené ovoce a promíchejte
      3. Těsto nalijte do středně velké chlebíčkové formy, vymazané tukem a vysypané strouhankou.
      4. Pečte přibližně 1 hodinu. Chlebíček můžete posypat moučkovým cukrem nebo polít cukrovou polevou a ozdobit sekaným sušeným ovocem.