Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Chlebíček se sušeným ovocem

Klasický biskupský chlebíček. Je dobrý jen tak s čajem, nebo například namazaný máslem.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 16 porce
recipe image Chlebíček se sušeným ovocem

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 2 sklenice mouky (250 g)
  • 1 kostka rostlinného tuku Hera (250 g)
  • 5 vajec
  • vanilkový cukr (16 g)
  • 1 sklenice moučkového cukru (150 g)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • sušené ovoce

      Postup přípravy
      1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
      2. Rostlinný tuk utřete s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, žloutky přidávejte postupně po jednom. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do směsi přideje mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Nakonec přidejte sušené ovoce a promíchejte
      3. Těsto nalijte do středně velké chlebíčkové formy, vymazané tukem a vysypané strouhankou.
      4. Pečte přibližně 1 hodinu. Chlebíček můžete posypat moučkovým cukrem nebo polít cukrovou polevou a ozdobit sekaným sušeným ovocem.