Chlebíček se sušeným ovocem
Klasický biskupský chlebíček. Je dobrý jen tak s čajem, nebo například namazaný máslem.
Čas přípravy20 minut
16 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí
- 2 sklenice mouky (250 g)
- 1 kostka rostlinného tuku Hera (250 g)
- 5 vajec
- vanilkový cukr (16 g)
- 1 sklenice moučkového cukru (150 g)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- sušené ovoce
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Rostlinný tuk utřete s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, žloutky přidávejte postupně po jednom. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do směsi přideje mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Nakonec přidejte sušené ovoce a promíchejte
- Těsto nalijte do středně velké chlebíčkové formy, vymazané tukem a vysypané strouhankou.
- Pečte přibližně 1 hodinu. Chlebíček můžete posypat moučkovým cukrem nebo polít cukrovou polevou a ozdobit sekaným sušeným ovocem.
