use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Borůvkové cupcakes s jogurtem

Cupcakes s lahodným jogurtovým krémem a netradičním vzezřením, které jim dodávají rozmixované borůvky přímo v těstě.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Borůvkové cupcakes s jogurtem

Ingredience

Těsto:
  • 113 g Hera máslová příchuť
  • 130 g cukr krupice
  • 3 vejce
  • 60 ml mléka
  • 195 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1,5 lžičky kypřícího prášku
  • citronová kůra z jednoho citronu
  • 100 g borůvek ideálně mražené kvůli barvě
Jogurtový krém:
  • 350 g cukr krupice
  • 125 ml voda
  • 3 bílky
  • 400 g plnotučného jogurtu
Na ozdobu:
  • lesní ovoce
  • opražené plátky mandlí

      Cupcakes:
      1. Předehřejeme troubu na 175 °C. Rostlinný tuk Hera máslová příchuť vyšleháme spolu s cukrem do hladké, nadýchané pěny. Přidáme postupně vejce a vše důkladně prošleháme. Vedle v misce si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Celou směs prosejeme přes sítko a postupně ji zapracujeme spolu s mlékem a citronovou kůrou do vyšlehané směsi. Ingredience přidáváme střídavě, mixujeme na nižší rychlost a po menších částech. Vždy začínáme a končíme suchou směsí.
      2. Borůvky rozmixujeme a jemně vmícháme do hotového těsta. Hladké těsto rovnoměrně rozdělíme do muffinového plechu, vyloženého papírovými košíčky. Pečeme 17–20 minut.
      Krém:
      1. Odměříme si 250 g cukru a připravíme si rozvar. V kastrůlku svaříme cukr s vodou. Vaříme tak dlouho, dokud nám nezačne přes očko „bublinkovat“ (očko si vytvoříme z drátku a foukáme jako do bublifuku – když se tvoří bubliny, je rozvar hotový).
      2. Mezitím si vyšleháme bílky se zbylým cukrem do tuhého sněhu.Poté snížíme rychlost mixéru a ještě horký rozvar pomalu zašleháváme do sněhu. Důkladně vyšleháme a necháme hmotu chladnout. Nakonec do vychladlé hmoty lehce vmícháme jogurt.
      3. Vychladlý jogurtový krém nanášíme pomocí lžíce na upečené cupcakes. Na vrch dozdobíme lesními plody a plátky opražených mandlí. Nakonec zlehka posypeme moučkovým cukrem.