use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodové kopečky

Letní dezert, který lahodí jazyku i oku. Vyzkoušejte jahodové kopečky podle našeho receptu.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Jahodové kopečky

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 2 vejce
  • 50 g krupicového cukru
  • 60 g hladkých mouky
  • 500 g čerstvých jahod
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 70 g moučkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 20 g práškové želatiny
  • jahody
  • 1 sáček čirého dortového želé
  • meduňka

      Postup přípravy:
      1. Vejce s cukrem vyšlehejte do pevné pěny a vmíchejte prosátou mouku.
      2. Plech vyložte pečicím papírem, načrtněte na něj 10 koleček o průměru 7 cm a těsto do nich lžící rozetřete. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C asi 6 minut.
      3. Jahody očistěte, omyjte, nechte okapat a polovinu jich rozmixujeme. Jahodové pyré smíchejte s tvarohem a cukrem.
      4. Smetanu vyšlehejte dotuha. Želatinu namočte do 100 ml studené vody a nechte nabobtnat. Poté ji zahřejte, rozpusťte a vmíchejte do jahodového tvarohu. Nakonec do náplně vmíchejte šlehačku.
      5. Půlkulaté formičky vyložte fólií, naplňte připraveným krémem a přiklopte upečenými piškotovými kolečky. Uložte do chladničky zatuhnout, nejlépe přes noc.
      6. Zbylé jahody nakrájejte na plátky. Kopečky vyklopte z formiček, po celém povrchu je poklaďte plátky jahod a potřete dortovým želé připraveným dle návodu na obalu. Nechte ztuhnout, ozdobte bylinkami, případně cukrovými kvítky a podávejte.