Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodové kopečky

Letní dezert, který lahodí jazyku i oku. Vyzkoušejte jahodové kopečky podle našeho receptu.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 12 porce
recipe image Jahodové kopečky

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 2 vejce
  • 50 g krupicového cukru
  • 60 g hladkých mouky
  • 500 g čerstvých jahod
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 70 g moučkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 20 g práškové želatiny
  • jahody
  • 1 sáček čirého dortového želé
  • meduňka

      Postup přípravy:
      1. Vejce s cukrem vyšlehejte do pevné pěny a vmíchejte prosátou mouku.
      2. Plech vyložte pečicím papírem, načrtněte na něj 10 koleček o průměru 7 cm a těsto do nich lžící rozetřete. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C asi 6 minut.
      3. Jahody očistěte, omyjte, nechte okapat a polovinu jich rozmixujeme. Jahodové pyré smíchejte s tvarohem a cukrem.
      4. Smetanu vyšlehejte dotuha. Želatinu namočte do 100 ml studené vody a nechte nabobtnat. Poté ji zahřejte, rozpusťte a vmíchejte do jahodového tvarohu. Nakonec do náplně vmíchejte šlehačku.
      5. Půlkulaté formičky vyložte fólií, naplňte připraveným krémem a přiklopte upečenými piškotovými kolečky. Uložte do chladničky zatuhnout, nejlépe přes noc.
      6. Zbylé jahody nakrájejte na plátky. Kopečky vyklopte z formiček, po celém povrchu je poklaďte plátky jahod a potřete dortovým želé připraveným dle návodu na obalu. Nechte ztuhnout, ozdobte bylinkami, případně cukrovými kvítky a podávejte.